Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Premiér zabával účastníkov medzinárodnej konferencie drsným vtipom o atentáte na Prigožina: Putin telefonuje...

Albánsky premiér Edi Rama rozpráva vtip na tradičnej konferencii Bled Strategic Forum v Slovinsku
Albánsky premiér Edi Rama rozpráva vtip na tradičnej konferencii Bled Strategic Forum v Slovinsku (Zdroj: Twitter/(((Tendar))))

ĽUBĽANA – Hlavný predstaviteľ albánskej vlády je na medzinárodnom poli známy svojimi vtipmi. Svojej povesti ostal verný aj počas konferencie v slovinskej metropole. Aj keď išlo o vtip a v sále prepukol smiech, albánsky premiér takýmto štýlom priamo obvinil Putina zo smrti bývalého vodcu Wagnerovej skupiny.

archívne video

Vtipy o pripojení Královca k Česku sa dostali aj do predpovede počasia (Zdroj: Twitter/Michal Kubal)

Politika nie je vždy len o vážnych témach. Vysokí štátni predstavitelia sa snažia, najmä za prítomnosti živého publika, občas uvoľniť napätú situáciu. Typickým príkladom je premiér Albánska Edi Rama, ktorý sa svojimi vtipmi preslávil už vo viacerých politických diskusiách.

Tentoraz sa Rama o humornú vsuvku postaral počas tradičnej konferencie Bled Strategic Forum v Slovinsku. Celý vtip sa podarilo zaznamenať na videu, ktoré už koluje po sociálnych sieťach a získava si čoraz viac fanúšikov. Medzi riadkami dokonca Rama priamo obvinil ruského prezidenta Vladimira Putina z atentátu na bývalého vodcu Wagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina. 

Vtip

Rama najprv začal vtipkovaž o tom, že Rusi chcú zjednotiť čas v celej svojej krajine, pretože majú problém s časovými pásmami. "Rozdiel v čase na opačných koncoch Ruskej federácie predstavuje deväť hodín," vysvetlil a začal hovoriť vtip. 

Príde ruský premiér k Putinovi a hovorí: "Pán prezident, máme problém. Poslal som rodinu na dovolenku. Keď som im chcel po telefóne zaželať dobrú noc, mali už ráno a opaľovali sa na pláži. Volal som Olafovi Scholzovi, aby som mu zaželal všetko dobré k výročiu, ale ten mi hovorí, že to je až zajtra. Keď som telefonoval Si Ťin-pchingovi a želal mu všetko dobré do Nového roku, povedal mi, že tam ešte neoslavujú."

Putin sa len pousmeje a reaguje so slovami: "To nič nie je, mne sa stáva to isté. Napríklad, minule som telefonoval Prigožinovej rodine, aby som im vyjadril úprimnú sústrasť, no jeho lietadlo ešte ani nevzlietlo."  

Albánsko od začiatku ruskej "špeciálnej vojenskej operácie" obviňuje Kremeľ, podobne ako západný svet, z invázie na Ukrajinu. Okrem toho preferuje dlhodobý odmietavý postoj voči Ruskej federácii.


 

Viac o téme: VtipPutinAlbánskoSlovinskoĽubľanaEdi RamaAlbánsky premiérPrigožinBled Strategic Forum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu