Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Tragédia na D2! Hromadná nehoda si vyžiadala dva životy, ďalších osem ľudí je zranených

(Zdroj: Topky)

HUSTOPEČE - Pri nehode na diaľnici D2 pri Hustopečí na Břeclavsku dnes popoludní zomreli dvaja ľudia, ďalších osem utrpelo zranenia, povedal ČTK policajný hovorca Bohumil Malášek. Za zjazdom na Hustopeče v smere na Brno sa pred 17.00 h zrazili dve osobné autá a dodávka. Diaľnica D2 je v smere na Brno uzavretá, pokračujú vyslobodzovacie práce. Miesto možno obísť cez Hustopeče a Židlochovice, vzhľadom na hustú prevádzku možno predpokladať zdržanie aj na objazdovej trase.

archívne video

Medveď vbehol priamo do cesty autám (Zdroj: Tip čitateľa)

"Jeden človek utrpel pri nehode zranenia nezlučiteľné so životom a zomrel ešte pred naším príchodom, druhého zraneného v bezvedomí sa snažili záchranári oživiť, žiaľ pokusy o oživenie neboli úspešné. Osem stredne a ľahko zranených pacientov sme odviezli do brnianskych nemocníc a Nemocnice Břeclav," povedal ČTK hovorca záchranárov Lukáš Dvořáček.

Na miesto mieril aj vrtuľník

Na miesto vyjazdili dve záchranárske posádky s lekárom, tri bez lekára aj veľkokapacitná sanitka. O pomoc požiadali záchranári o kolegov z Vysočiny, ktorí na miesto poslali vrtuľník, ten bol ale v priebehu záchrannej akcie odvolaný. Ako prví boli na mieste hasiči. "Dorazili tri jednotky z Hustopečí, Židlochovíc a Břeclavi, na mieste boli tri havarované vozidlá. Hasiči začali poskytovať prvú pomoc do príchodu záchranárov. Potom vykonali protipožiarne opatrenia na havarovaných autách," doplnil hovorca hasičov Filip Venclovský.

Viac o téme: NehodaPolícia D2Ďiaľnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu