Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalší Rus, ktorý blúzni o ZSSR: Praha aj Berlín budú naše, tvrdí propagandista Vavilov

Ruský propagandista Nikolaj Vavilov
Ruský propagandista Nikolaj Vavilov (Zdroj: Facebook/Николай Вавилов)

MOSKVA – Vojna na Ukrajine sa už dávno nevyvíja podľa ruských plánov. Putinova armáda namiesto bleskového obsadenia celej krajiny bráni svoje ťažko vydobyté pozície. Platí to najmä pre východ, kde pre dva regióny vyhlásila autonómiu. V ruskej televízii však sa však teatrálne diskutuje o ruskom vplyve hlboko v Európe.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 528 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Nikolaj Vavilov sa zaradil k ruským propagandistom, ktorí sú v štátnej televízii schopní povedať čokoľvek. Rusi sa na Ukrajine trápia už druhý rok, no on zdôraznil, že stav z Ukrajiny bude pokračovať hlboko do Európy až po Berlín. Nezabudol pritom spomenúť českú aj slovinskú metropolu. 

Zdôraznil, že nežartuje 

"Bude to (invázia) pokračovať ďalej a budeme čoraz viac nadobúdať status, ktorý malo ruské impérium. Minule som nežartoval, keď som povedal, že Berlín, Drážďany, Praha a Ľubľana budú naše," povedal propagandista Nikolaj Vavilov v programe Oľgy Skabajevovej, ktorú vysiela televízia Pervyj. jeho preloženú časť vyhlásenia uverejnil na Twitteri poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraščenko.

Okrem toho aj vysvetlil, prečo k tomuto stavu dôjde. "Bolo to tak, keď sme vstúpili do Paríža v roku 1815, do Berlína v roku 1945 alebo koncom 18. storočia. To nie je náhoda," povedal s tým, keď spomínal na porazenie Napoleona a dve svetové vojny, kedy sa Rusku podarilo zastaviť nemecké ťaženie. 

Ani Rusi tomu neverili

Viacerí hostia diskusnej relácie na čele s moderátorku sa nad týmto vyhlásením len pousmiali. Skabajevová mu napokon skočila do reči a s prekríženými rukami sa ho spýtala, že prečo Rusi napokon vždy odišli a boli voči svojim ťažko vyhratým sporom tak nezodpovední? "O víťazstve budeme hovoriť, keď obsadíme Kyjev," pokračoval ďalej Vavilov bez náznaku, že by ho niekto prerušil. 

Viac o téme: PropagandaRuskoMoskvaZSSRVojna na UkrajineNikolaj VavilovOľga SkabajevováRuské ímpérium
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu