Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Jackpot v lotérii Mega Millions prekročil miliardu dolárov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Jackpot v americkej lotérii Mega Millions sa vyšplhal na jednu miliardu 50 miliónov dolárov (950 miliónov eur), keď v piatok večer nikto neuhádol šesť správnych čísel. Boli to: 5, 10, 28, 52, 63 a zlaté dodatkové číslo 18. TASR informuje podľa agentúry AP.

 V prípade úspechu mohol víťaz v piatok získať 940 miliónov dolárov (854 miliónov eur), pričom od 18. apríla sa všetkých 29 žrebovaní skončilo bez víťaza. O jackpot 1,05 miliardy dolárov (950 miliónov eur) sa bude najbližšie hrať v utorok večer. Táto suma bude vyplatená víťazovi, ktorý sa rozhodne pre vyplatenie 30 ročných splátok. Výhercovia však takmer vždy uprednostňujú jednorazovú výplatu. V takomto prípade to bude po utorňajšom žrebovaní asi 527,9 milióna dolárov (479,5 milióna eur). V lotérii Mega Millions sa žrebuje päť čísiel spomedzi 70 bielych loptičiek a dodatková zlatá Mega loptička sa vyberá zo sady 25 loptičiek.

Radosť s peňazí.
Zobraziť galériu (2)
Radosť s peňazí.  (Zdroj: Getty Images)

Cena za tiket je minimálne dva doláre, ale šanca uhádnuť jackpot je pomerne malá. Matematická pravdepodobnosť na úspech je približne 1 ku 302,6 miliónom. Hoci jackpot Mega Millions už niekoľko mesiacov odoláva, v lotérii Powerball zatiaľ neznámy výherca pred dvoma týždňami uhádol správnu kombináciu a získal 1,08 miliardy dolárov (980 miliónov eur). To je šiesta najvyššia výhra v histórii USA. Víťaz podlieha federálnym daniam a výhry v lotérii zdaňujú aj mnohé americké štáty. Výnos z lotérie sa používa na podporu vzdelávania, cestovného ruchu, dopravy a iných odvetví. Štátni úradníci dúfajú, že zvýšený záujem hráčov prinesie viac peňazí do rozpočtu.

Viac o téme: JackpotLotériaUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu