Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Šialená dráma a záchrana života malého bábätka: Zúfalý otec rozbíjal čelné sklo, pomáhali mu všetci!

Záchrana života malého bábätka z rozhorúčeného auta
Záchrana života malého bábätka z rozhorúčeného auta (Zdroj: Twitter/@q_basia)

TEXAS – Mimoriadne dramatickú situáciu a záchrannú akciu zachytil jeden zo svedkov. V americkom štáte Texas sa vonkajšia teplota tak ako aj v Európe šplhala k viac ako 37 stupňom Celzia. Záchranu života malého bábätka z rozhorúčeného auta sledovali niektorí s napätím, iní neváhali zúfalému otcovi pomôcť.

Znepokojujúce video ukazuje muža, ktorý sa opakovane pokúša rozbiť čelné sklo na svojom automobile. Zrejme nedopatrením alebo chybou na vozidle zostalo dieťa uväznené v automobile, ktoré otec zaparkoval na čerpacej stanici, informuje britský Daily Mail. Okoloidúci s napätím sledovali situáciu, no jeden z mužov neváhal a prišiel pomôcť mužovi.

Slovenskí hasiči pokračujú v boji s požiarom na gréckom ostrove Rodos (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

Napokon sa im spoločnými silami podarilo rozbiť na čelnom skle dostatočne veľkú dieru, aby jeden z mužov sa dostal do auta a dieťa vložil otcovi z auta opatrne do rúk. Harlingenská polícia objasnila celú situáciu a uviedla, že rodičia omylom nechali kľúče od auta vo vozidle s dieťaťom. To sa následne zamklo s bábätkom vo vnútri. Polícii sa podarilo prísť až po záchrane dieťaťa.

V tomto prípade však bolo dôležité konať čo najrýchlejšie. Rýchla záchranná služba dieťa skontrolovala, no našťastie sa celý incident skončil so šťastným koncom a dieťa odovzdali rodičom živé a zdravé. Podľa dostupných informácií nie je jasné, aký čas bolo dieťa uväznené v aute, no americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky upozorňuje, že v týchto horúčavách v aute stúpa teplota o približne 20 stupňov už za 10 minút. Minulý rok zomrelo v Amerike v dôsledku horúčav 33 detí uväznených v autách.

Viac o téme: DieťaZáchrana životaUväznené v aute
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu