Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Elon Musk predstavil nové logo Twitteru: Je ním písmeno X

Twitter má nové logo Zobraziť galériu (3)
Twitter má nové logo (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Miliardár Elon Musk v pondelok predstavil nové logo sociálnej siete Twitter, ktorú vlastní. Je ním písmeno X v art deco štýle. Informuje o tom The Guardian.

Musk na Twitteri zverejnil fotografiu budovy sídla tejto spoločnosti v kalifornskom San Franciscu, na ktorej je vysvietené nové logo. To nahradilo modrého vtáčika, doterajší symbol Twitteru.

Elon Musk predstavil nové
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregory Bull)

Inšpirácia čínskou aplikáciou

Majiteľ sociálnej siete predtým požiadal svojich 149 miliónov odberateľov na Twitteri, aby zverejnili svoje návrhy nového loga. Zdá sa, že jedno z nich si vybral a v nedeľu zverejnil na svojom používateľskom účte. Musk už predtým plánoval pretvoriť Twitter na platformu z názvom X, ktorá bude mať rozsiahle funkcie. Inšpiráciou mala byť čínska aplikácia WeChat, pripomenula agentúra DPA.

Elon Musk, druhý najbohatší človek na svete, generálny riaditeľ a majiteľ spoločnosti Tesla.
Zobraziť galériu (3)
Elon Musk, druhý najbohatší človek na svete, generálny riaditeľ a majiteľ spoločnosti Tesla.  (Zdroj: SITA/AP/Ludovic Marin)

Elon Musk sa stal majiteľom Twitteru vlani v októbri, pričom ho kúpil za zhruba 44 miliárd dolárov. Táto sociálna sieť odvtedy prešla niekoľkými zmenami a zaznamenala viacero ťažkostí. Musk po príchode prepustil mnoho zamestnancov Twitteru vrátane takzvaných moderátorov obsahu, ktorí odstraňovali nenávistné prejavy.

Viac o téme: LogoZmenaTwitterElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu