Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Záhadné odkazy na autách a dverách bytov v Moskve: Vyhrážky a zastrašovanie! Ľudia sú bezradní

Záhadné odkazy v schránkach obyvateľov Moskvy
Záhadné odkazy v schránkach obyvateľov Moskvy (Zdroj: Twitter/@RussianLife2023)

MOSKVA – Obyvateľov Moskvy trápia posledné týždne záhadné odkazy. Nachádzajú ich na dverách bytov, v poštových schránkach ale aj na autách. Odkazy sú určené príbuzným a partnerom ruských vojakov bojujúcich na Ukrajine.

Jazda nákladného vozidla, akú ste ešte nevideli (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)

Príspevok s prosbou o pomoc sa objavil na ruskej sociálnej sieti VKontakte. „Nejaké nápady, čo s tým? Pýta sa obyvateľ Moskvy s odkazom od neznámeho autora, informoval český denník idnes.cz. V príspevku na sociálnej sieti stojí, že odkazy sa postupne začali objavovať na dverách bytov, na autách ale aj poštových schránkach. Krátke odkazy nesú správy typu : „Si matkou vraha!“ s presným popisom, do ktorej jednotky vojak z rodiny patrí. Na iných stojí: „Si manželkou vraha! Všetci to vieme!“

Komentujúci radia, aby sa dotyčný obrátil na políciu alebo ruskú tajnú službu FSB a nechal si nainštalovať bezpečnostné kamery. O odkazoch pre príbuzných ruských vojakov bojujúcich na Ukrajine hovoria aj členovia ďalších skupín na ruskej sociálnej sieti. Zatiaľ nie je jasné, kto za akciou stojí, no podľa ruského novinára Alexandra Nevzorova môže ísť o akciu ruskej hlavnej bezpečnostnej služby, ktorá sa týmto spôsobom snaží „prebudiť“ obyvateľov k väčšej aktivite. Novinár zároveň pripomenul, že Ukrajinci vedú od začiatku vojny podrobné zoznamy vojakov bojujúcich za Rusko.

Viac o téme: VojnaOdkazyRuskoUkrajinaUkrajina v kríze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu