Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Má Twitter novú konkurenciu? Spoločnosť Meta spustila aplikáciu Thread

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

MENLO PARK - Americká spoločnosť Meta v noci na štvrtok spustila svoju aplikáciu Thread, ktorá môže predstavovať konkurenciu pre sociálnu sieť Twitter, informuje správa agentúry DPA a Reuters.

Meta vlastní sociálne siete Facebook a Instagram. Thread je s nimi prepojená a využíva už existujúce prepojenia medzi miliónmi používateľov, píše DPA a dodáva, že táto aplikácia môže predstavovať konkurenciu pre Twitter.

Používatelia sa do aplikácie Thread môžu prihlásiť pomocou svojich údajov z Instagramu, ktorý má viac než dve miliardy používateľov, dodáva Reuters. Dĺžka príspevkov je maximálne 500 znakov, čo je viac než 280 znakov, ktoré umožňuje Twitter. Používatelia môžu pridať webové odkazy, fotografie a videá v dĺžke až päť minút.

Thread je už dostupná v USA

Šéf spoločnosti Meta Mark Zuckerberg oznámil, že počas prvých štyroch hodín od spustenia sa do aplikácie Thread prihlásilo päť miliónov ľudí. Thread je už dostupná v USA a desiatkach ďalších krajín. V členských krajinách EÚ však Met najskôr musí vyriešiť záležitosti v oblasti regulácie, dodáva DPA.

Vlastníkom Twitteru sa vlani v októbri stal miliardár a podnikateľ Elon Musk a táto sociálna sieť odvtedy zaznamenala viacero ťažkostí, píše DPA. Musk v sobotu oznámil, že Twitter obmedzuje počet príspevkov, ktoré môžu používatelia čítať za jeden deň. Cieľom je zastaviť "extrémnu úroveň" extrakcie údajov a manipuláciu systému.

Do aplikácie sa za pár hodín zaregistrovalo desať miliónov ľudí

Threads začala byť dostupná na stiahnutie o 01.00 h SELČ. Používatelia sa do nej mohli prihlásiť s použitím už existujúcich údajov aplikácie Instagram, ktorá spolu s Facebookom patrí pod spoločnosť Meta. "Za prvých sedem hodín sme zaznamenali desať miliónov registrovaní," napísal na Threads Zuckerberg. Účty v aplikácii už majú aktívne aj niektoré médiá (The Washington Post alebo The Economist) či celebrity vrátane speváčok Jennifer Lopez a Shakiry či herca Hugha Jackmana.

"Zaberie to nejaký čas, ale myslím si, že by mala existovať platforma na verejnú diskusiu s viac ako miliardou užívateľov. Twitter takúto možnosť mal, ale veľmi ju nevyužil. Dúfam, že nám sa to podarí," dodal Zuckerberg.

Viac o téme: KonkurenciaTwitterThread
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu