Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Dovolenkový raj Slovákov čoskoro zasiahnu silné búrky: TIETO oblasti sú v ohrození! Ak ste tam, buďte opatrní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB - Chorvátske médiá varujú dovolenkárov pred blížiacim sa premenlivým a nestabilným počasím. Na západe krajiny by sa mali objaviť búrky, ktoré budú na niektorých miestach aj intenzívnejšie a treba rátať s tým, že môžu skomplikovať cesty, ale aj pobyt dovolenkujúcich.

Množstvo pútnikov absolvovalo tradičnú púť na Mariánsku horu v Levoči (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

Záhreb a Karlovac s výstrahou

Zatiaľ čo vo vnútrozemí by malo prevládať slnečné počasie s premenlivou oblačnosťou, západné oblasti by podľa Štátneho hydrometeorologického ústavu (DHMZ) mali už od utorka potrápiť intenzívne prehánky a búrky, informujú chorvátske médiá. Nepríjemná zmena letného počasia by sa mala týkať najmä severnej časti Chorvátska. Pre regióny Záhreb a Karlovac bola dokonca vydaná žltá výstraha pred búrkami.

Meteorologička Tomislava Hojšáková upozorňuje, aby boli ľudia opatrní a dávali si pozor. „Buďte obzvlášť opatrní v exponovaných oblastiach, ako sú hory, lesy, lúky alebo otvorený terén.“ Dovolenkárov z pobrežia Dalmácie by sa však táto zmena nemala dotknúť. Aj keď odborníci predpokladajú, že by na pobreží malo prevládať slnečné počasie bez zrážok, výstraha platí takmer pre celé územie Chorvátska.

Viac o téme: BúrkyPrehánkyChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu