Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Twitter obmedzil počet príspevkov, ktoré môžu používatelia čítať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Gregory Bull, File)

SAN FRANCISCO – Sociálna sieť Twitter obmedzuje počet príspevkov, ktoré môžu používatelia čítať za jeden deň. Cieľom je zastaviť "extrémnu úroveň" extrakcie údajov a manipuláciu systému, oznámil v sobotu majiteľ Elon Musk.

Dočasný limit na čítanie tvítov stanovili pôvodne na 6000 za deň pre používateľov s overenými účtami, 600 pre neoverené účty a 300 pre nové neoverené účty. Neskôr limit zvýšili na 10-tisíc príspevkov denne pre overených používateľov, 1000 pre neoverených a 500 pre nových neoverených používateľov, uviedol Musk v ďalšej správe bez bližších detailov.

Elon Musk, druhý najbohatší človek na svete, generálny riaditeľ a majiteľ spoločnosti Tesla.
Zobraziť galériu (2)
Elon Musk, druhý najbohatší človek na svete, generálny riaditeľ a majiteľ spoločnosti Tesla.  (Zdroj: SITA/AP/Ludovic Marin)

Čítanie tvítov bude vyžadovať registráciu

Twitter predtým oznámil, že na čítanie tvítov bude vyžadovať registráciu. Musk to v piatok označil za "dočasné núdzové opatrenie". Doplnil, že stovky organizácií extrahujú dáta z Twitteru "extrémne agresívne", čo ovplyvňuje používateľov. Musk predtým vyjadril nespokojnosť s tým, že firmy vyvíjajúce systémy umelej inteligencie pri tom používajú dáta Twitteru.

Viac o téme: ObmedzeniePríspevkyTwitterElon MuskPozžívatelia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu