Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia v Indii si vyžiada 6 životov, ďalší sú zranení: Veriaci si chceli uctiť boha Džagannata

Hinduistickí veriaci ťahajú voz počas Rath Yatry, alebo festivalu vozov, na ktorom sú božstvá Džagannáth, Balaram a Subhadra v Kalkate v Indii
Hinduistickí veriaci ťahajú voz počas Rath Yatry, alebo festivalu vozov, na ktorom sú božstvá Džagannáth, Balaram a Subhadra v Kalkate v Indii (Zdroj: SITA/AP Photo/Bikas Das)

NAÍ DILLÍ - Najmenej šesť osôb zahynulo a desať ďalších utrpelo zranenia po tom, čo sa chrámový voz v indickej provincii Kumárghát počas stredajšieho náboženského sprievodu dotkol drôtov vysokého napätia. Agentúre AP to povedal miestny politik.

Veriaci si sprievodom uctievali boha Džagannata, jedného z trojice najvyšších bohov, ktorého meno v doslovnom preklade znamená "Pán vesmíru". Súčasťou sprievodu je ťahanie obrovských vozov, ktorých výška môže dosiahnuť až 18 metrov.

Archívne video: Siamské dvojičky v Indii nemajú ľahký život

Siamské dvojičky v Indii nemajú ľahký život (Zdroj: YouTube/Discover With Ruhi Cenet)

Indické médiá uvádzajú, že zranení boli prevezení do nemocníc, niektorí z nich s vážnymi popáleninami. Podobný incident sa odohral vlani v štáte Tamilnádu na juhu Indie. O život prišlo 11 ľudí po tom, čo sa voz dotkol elektrických drôtov, popod ktoré prechádzal.

Viac o téme: FestivalTragédiaElektrické vedenieHinduizmusIndiaBožstváProvincia KumárghátNáboženský sprievodChrámový voz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu