Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Žoldnieri z Wagnerovej skupiny obsadili vojenské stanovištia vo Voroneži

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Žoldnieri z ruskej súkromnej Wagnerovej skupiny obsadili všetky vojenské stanovištia v meste Voronež 500 kilometrov južne od Moskvy, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z ruských bezpečnostných zložiek. To isté tvrdia aj sami wagnerovci, ktorí o postupe vo Voroneži informovali na telegrame. Informáciu zatiaľ nemožno overiť. Gubernátor Voronežskej oblasti Alexander Gusev oznámil, že v regióne je uzavretý 300 kilometrov dlhý úsek diaľnice M4, ktorá spája Moskvu s juhom Ruska.

"Vojenské zariadenia vo Voroneži sú pod kontrolou súkromnej Wagnerovej skupiny. Armáda sa pridala na stranu ľudu," uviedla skupina na svojom kanáli na telegrame.

Voroněž je vzdialená vyše 500 kilometrov od Rostova na Done, kde dnes podľa šéfa wagnerovcov Jevgenija Prigožina jeho muži obsadili všetky armádne stanovištia a tiež letisko. Prigožin pohrozil pochodom na Moskvu, žiada stretnutie s ministrom obrany a náčelníkom generálneho štábu. Ministerstvo obrany jeho postup označilo za ozbrojenú vzburu.

Viac o téme: RuskoJevgenij PrigožinVoronežWagnerovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu