Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Ruská armáda vykonáva opatrenia vo Voronežskej oblasti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA -  Ruská armáda vykonáva "bojové opatrenia" vo Voronežskej oblasti. Uviedol to v sobotu tamojší gubernátor Alexandr Gusev v reakcii na pokus bojovníkov Wagnerovej skupiny o zvrhnutie vojenského vedenia ruskej armády. Informuje agentúra AFP a britská spravodajská stanica Sky News.

"V rámci protiteroristickej operácie na území Voronežskej oblasti vykonávajú ozbrojené sily Ruskej federácie potrebné operačné a bojové opatrenia," oznámil Gusev v príspevku na sociálnej sieti. Zdroj z prostredia ruskej bezpečnosti, ktorý si želal ostať v anonymite, pre agentúru Reuters povedal, že wagnerovcom sa podarilo získať kontrolu nad vojenskými objektami v meste Voronež, asi 500 kilometrov južne od Moskvy.

Šéf Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin predtým v sobotu ráno oznámil, že jeho bojovníci obsadili veliteľstvo ruskej armády v meste Rostov nad Donom a získali kontrolu nad všetkými miestnymi vojenskými objektami. Neskôr to potvrdil aj ruský prezident Vladimir Putin, ktorý označil toto konanie za "zradu".

Viac o téme: RuskoJevgenij PrigožinVoronežWagnerovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu