Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lúpež ako zo zlého sna: Z tohto zlodeja pôjdete do kolien, akcia mu nevychádzala už od začiatku! Zradila ho maska

Zlodej sa snažil vykradnúť obchod len s krabicou na hlave. Zobraziť galériu (2)
Zlodej sa snažil vykradnúť obchod len s krabicou na hlave. (Zdroj: Twitter/Daily Dose videos )

MIAMI – Zlodeji bývajú čoraz viac vynaliezavejší, no o tom chlapíkovi to rozhodne neplatí. Krádež v jeho podaní vyzerá ako z paródie. Bizarný bol už pohyb po predajni, no naplno zabodoval až pri sklenenej vitríne.

archívne video

Zlodej pri lúpeži odhalil svoju tvár (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Lúpež v podaní tohto zlodeja vyzerá ako zo zlého sna. V akcii totiž absolútne nič nefungovalo. Zločinci si zvyčajne vyrobia minimálne kukly, cez ktoré im vidno len oči, prípadne si na hlavy navlečú pančuchu. Tento kriminálnik zrejme nemal takú potrebu. Svoju krádež však vyšperkoval do úplnej bizarnosti. 

Na začiatku to vychádzalo

Zlodej vošiel do predajne elektroniky v Miami Gardens začiatkom júna. NBC6 South Florida informuje, že nemal kuklu ani pančuchu, ale na hlavu si nasadil prázdnu kartónovú škatuľu. Už keď to vyzeralo, že mu toto jednoduché maskovanie vyjde, dopustil sa osudnej chyby. V zornom poli jednej z priemyselných kamier rozbil sklenenú vitrínu a začal do tašky vkladať odcudzené mobily. Maskovanie však bolo nepraktické po chvíli to zrejme pochopil aj jeho autor. 

Pri častom otáčani sa mu škatuľa posúvala. Potreboval si ju napraviť, ale čas bol neúprosný. Napokon to spravil najhoršie ako mohol, zdvihol si ju až nad čelo. Akurát v tej chvíli stál otočený tvárou ku kamere, takže policajti mali dokonalý záber na podobizeň zločinca. 

Po akcii zamieril do krčmy 

Jeremias Berganza, majiteľ obchodu Irepair Tech v Miami Gardens povedal, že k lúpeži došlo v sobotu 3. júna okolo 16:00. Keď si všimol, že do jeho obchodu sa niekto vlámal, skontroloval záznam na kamerovom systéme. Tam bolo jasne vidieť ako zlodej so škatuľou na hlave podišiel k vitríne, rozbil vrchné sklo a začal z nej vyťahovať smartfóny. "Ukradol viac ako 19 iPhonov a z pokladne vyše 8-tisíc dolárov (7 440 eur) v hotovosti. Celková škoda sa vyšplhala na 15-tisíc dolárov (13 950 eur)," Berganza. 

Lúpež ako zo zlého
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Keď si Jeremais všimol tvár zlodeja, začal sa na neho vypytovať. Mal šťastie, pretože niekto ho zahliadol v neďalekej krčme popíjať s kamarátmi. Majiteľ obchodu zavolal na políciu a mužom zákona všetko objasnil. Zlodeja napokon pomerne rýchlo vypátrali a zatkli. Úrady zatiaľ meno kriminálnika nezverejnili. 

Viac o téme: ZlodejKrádežUSAMiamiKartónová krabicaKrimiMiami GardensPrestrojenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu