Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smútok za legendou: Texas Dolly odišiel na druhý svet za dcérou! S jej smrťou sa nikdy nezmieril

Doyle „Texas Dolly“ Brunson v roku 2007 Zobraziť galériu (2)
Doyle „Texas Dolly“ Brunson v roku 2007 (Zdroj: Profimedia, gettyimages.com)

BRATISLAVA - Veľmi smutná správa spoza veľkej mláky zarmútila všetkých fanúšikov obľúbeného pokru. Priekopník, legenda a jedna z najväčších ikon tejto populárnej hry Doyle "Texas Dolly" Brunson (†89) už bohužiaľ nie je medzi nami.

Smrť priekopníka pokru s typickým texaským úsmevom a kovbojským klobúkom zarmútila všetkých fanúšikov, ktorí si práve vďaka nezabudnuteľnej legende túto hru tak veľmi zamilovali. Doyle „Texas Dolly“ Brunson zomrel vo veku 89 rokov v nemocnici v štáte Nevada, ale na svete po ňom zostalo nezmazateľné posolstvo a silný odkaz. 

"S ťažkým srdcom oznamujeme, že zomrel náš otec Doyle Brunson. Bol to milovaný muž, kresťan, manžel, otec a starý otec. V najbližších dňoch budeme mať čo povedať, keď budeme ctiť jeho odkaz. Prosím, zachovajte Doyla a našu rodinu vo svojich modlitbách. Nech odpočíva v pokoji," uviedol k tragickej správe Brian Balsbaugh v mene rodiny Brunsonovcov na sociálnej sieti. 

Brunson, ktorý sa narodil 10. augusta 1933 v Texase, mal byť profesionálnym hráčom basketbalu, ale osud to napokon zariadil inak. Po nešťastnom zranení vtedy jedného z najlepších basketbalistov sa jeho prestup do slávneho klubu NBA Minneapolis Lakers napokon nekonal a vysoký štíhly 18-ročný mladík si musel nájsť inú vášeň a tou sa stal poker. 

Z rodného Texasu sa Brunson postupne dostal až do kolísky hazardu, kde sa usadil a pôvodne chovateľ dobytka tam začal písať neskutočný životný príbeh plný ohromujúcich okamihov. Práve Doyle bol prvým hráčom v histórii, ktorý vyhral na pokri viac ako milión dolárov a celkovo za vyše 50 rokov svojej kariéry vyhral na tejto hre vyše šesť miliónov dolárov. V rokoch 1976/77 dokázal back-to-back vyhrať v Main Evente WSOP, v oboch prípadoch s kombináciou T2 a o rok neskôr vydal legendárnu knihu Super/System, ktorá je dodnes označovaná ako Biblia pokru.

Aj v súkromnom živote toho zažil viac než dosť, keď sám porazil rakovinu, aby mu naopak zákerná choroba zobrala jeho dcéru. *S jej smrťou sa nikdy nezmieril. O tom, že išlo naozaj o legendu s veľkým srdcom svedčí aj to, že kvôli ochoreniu manželky sa utiahol do úzadia, aby sa jej mohol v ústraní naplno venovať. To všetko a omnoho viac je zhrnuté v jeho zaujímavej autobiografii Kmotr Pokeru. Nadšencom pokru je známy aj jeho syn Todd, ktorý po otcovi zdedil nadšenie a vášeň pre túto hru a má už na svojom konte 4,5 milióna dolárov vrátane jedného WSOP náramku.

Viac o téme: SmrťPokerDoyle Brunson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu