Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zúfalá matka strčila polročné dieťa nasilu do babyboxu: Lekár dal chlapcovi meno Tomáš!

(Zdroj: profimedia.sk)

BRNO - V utorok 2.5. prišla žena do Nemocnice milosrdných bratov v Brne so slovami, že chce v nemocnici odložiť svoje polročné dieťa. Po tom, čo vrátnik zavolal službukonajúceho lekára a ten žene vysvetlil, že jej prosbe vyhovieť nemôže, matka sa nenechala odbiť a svoje polročné dieťa doslova vtlačila do babyboxu.

Muzikál Bonviván je inšpirovaný životom legendárneho Františka Krištofa Veselého (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Celú situáciu opísal zakladateľ babyboxov v Českej republike Ludvík Hess pre český denník Blesk. Podľa jeho slov sa vrátnik po žiadosti od matky nenechal vyviesť z miery a privolal službukonajúceho lekára Petra Lavického. „Pretože bolo dieťaťu na prvý pohľad asi 6 mesiacov, zachoval sa doktor štandardne a odmietol neobvyklej prosbe vyhovieť,“ dodal Hess.

Lekár zároveň povedal žene, že na takéto veľké deti nie sú na neonatológii vybavení a odporučil jej obrátiť sa na Detskú nemocnicu v Brne. Po odpovedi však žena zamierila rovno k babyboxu. Aj keď je babybox rozmermi iba pre novorodencov, žene sa nejakým spôsobom podarilo dieťa dostať dovnútra. Lekárovi tak nezostávalo nič iné a malého chlapca z babyboxu zachránil. Dostal meno Tomáš a tento rok je už tretím dieťaťom odloženým do babyboxu. Chlapec tak bude čakať na adopciu a nový domov. Do 73 babyboxov v Českej republike už bolo odložených spolu 247 detí, 135 z nich boli dievčatká.

Viac o téme: BabyboxBrnoČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu