Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Vzdušný priestor nad Petrohradom je opäť otvorený: Uzatvorený bol po spozorovaní neznámého letiaceho objektu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PETROHRAD - Letisko Pulkovo v Petrohrade v utorok dočasne pozastavilo všetku letovú prevádzku. Bez uvedenia dôvodu to oznámila miestna samospráva. Podľa informácií ruského servera Baza v oblasti letiska spozorovali neznámy letiaci objekt a následne k nemu armáda vyslala stíhačky. Informovala agentúra Reuters.

Aktualizované o 11:30

Vzdušný priestor nad Petrohradom je opäť otvorený. Uzatvorili ho v utorok ráno po tom, čo v oblasti podľa médií spozorovali neznámy letiaci objekt blížiaci sa od Fínskeho zálivu. Armáda k letiacemu objektu podľa nepotvrdených informácií vyslala stíhačky, uvádza britská stanica Sky News. Úrady oficiálne nezdôvodnili zastavenie letov na letisku Pulkovo ani uzatvorenie vzdušného priestoru v okruhu 200 kilometrov, ako o ňom informovala ruská štátna agentúra TASS. V noci vypukol požiar v rafinérii v meste Tuapse na pobreží Čierneho mora. Údajne tam predtým spozorovali dron. Požiar podľa šéfa samosprávy Tuapského obvodu Sergeja Bojka uhasili, pričom nezasiahol nádrže s ropnými produktmi.

Letová prevádzka na Pulkove má byť podľa oznámenia miestnej samosprávy zastavená do poludnia miestneho času (10.00 h SEČ). Ruská štátna agentúra TASS neskôr informovala, že úrady uzavreli vzdušný priestor v okruhu 200 kilometrov okolo letiska Pulkovo, a to do 13.20 h miestneho času (11.20 SEČ). Podľa údajov webu Flight Radar monitorujúceho lety sa viacero lietadiel na ruských linkách smerujúcich do Petrohradu vrátilo na letiská, odkiaľ odštartovali.

Viac o téme: LetiskoRuskoPetrohradNeznámy objektZastavenie letov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu