Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zemetrasenie v Turecku: Desivé VIDEO! Vysoká budova sa zrútila priamo pred očami zúfalých ľudí

V tureckej Şanhurfe sa zrútila budova len niekoľko hodín po silnom zemetrasení.
V tureckej Şanhurfe sa zrútila budova len niekoľko hodín po silnom zemetrasení. (Zdroj: Twitter/Zunnurain)

ŞANHURFA – Juhovýchod Turecka postihlo dnes nadránom veľmi silné zemetrasenie. Otrasy boli tak silné, že ich zaznamenali seizmogramy aj ďalších európskych krajinách, dokonca aj na Slovensku. Milióny ľudí sa v noci zobúdzali na to, že sa všetko okolo nich trasie a padá k zemi. Sociálnymi sieťami sa šíri video viacposchodovej budovy, ktorá sa zmenila na trosky v priebehu pár sekúnd.

Z Turecka sa na sociálne siete dostal videozáznam budovy, ktorá sa nečakane zrútila po niekoľkých hodinách od posledných otrasov. Pre všetkých ľudí v okolí to bol šok, pretože sa ešte nespamätali zo strašného zemetrasenia, ktoré postihlo juhovýchod krajiny. Ako píše Greekreporter, budova sa nachádzala v meste Urfa, oficiálne známom ako Sanlıurfa, neďaleko epicentra zemetrasenia východne od Nurdagi v provincii Gaziantep. Magnitúda ukazovala silu 7,8 stupňa. 

Vyzerala stabilne 

Do týchto chvíľ nie je známe, či sa v čase nešťastia nachádzali v sedemposchodovej budove nejakí ľudia. Portál NY Post opísal celú situáciu tak, že spočiatku počuť len výkriky a na ulici sa nič nedeje. Záber je stále zameraný na budovu, ktorá vyzerá stabilne. Opak je však pravdou. Celá konštrukcia sa podľa svedkov najprv začne triasť, vo videu počuť divné zvuky, a o chvíľu sa rúti k zemi. 

Keďže padá trochu šikmo, zoberie so sebou aj elektrický stĺp, ktorý stál na rohu ulice. Potom vidieť už len utekajúcich ľudí a hustý prach, ktorý sa rozptýli po celom okolí. Z iného uhla bolo vidieť, ako tesne pred zrútením, prechádzali popred budovu dva osobné automobily. 

Viac o téme: BudovaZrútenieKolapsZemetrasenie TureckoŞanhurfa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu