Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Talianska polícia zadržala približne 140 ľudí podozrivých z členstva v mafii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

RÍM - Približne 140 osôb podozrivých z členstva v mafii zadržala v utorok talianska polícia pri dvoch celoštátnych operáciách. Informuje o tom agentúra DPA.

Pri jednej z operácií zadržali v Kalábrii 65 a v severotalianskom meste Brescia ďalších 13 ľudí. Tieto osoby sú podozrivé z členstva v kalábrijskej mafii 'Ndrangheta, ktorá je jednou z popredných zločineckých organizácií v obchode s drogami v Európe. Prokuratúra zadržaných obviňuje z obchodovania s drogami, priania špinavých peňazí a vydierania. Väčšina zo zadržaných skončila vo väzení. Niektorí však boli poslaní len do domáceho väzenia, prípadne im bola uložená oznamovacia povinnosť týkajúca sa ich pobytu.

Úrady informovali, že vyšetrovanie im umožnilo bližšie sa zamerať na mafiánsky klan Cosca Bellocco z kalábrijského mesta Rosarno. Táto mafiánska rodina, spadajúca pod 'Ndranghetu, sa údajne už dlhé roky venuje obchodovaniu s drogami a zbraňami. Po októbrovej smrti bossa tohto klanu prevzal vedenie jeho vnuk.

Klan operuje v okolí prístavného mesta

Klan operuje v okolí prístavného mesta Gioia Tauro, v ktorom kotvia lode z Južnej Ameriky a je považované za významné centrum medzinárodného obchodu s drogami. V minulosti v ňom talianske úrady skonfiškovali obrovské množstvá kokaínu v hodnote miliónov eur skrytého v lodných kontajneroch.

Pri druhej utorňajšej operácii cielenej taktiež na organizovaný zločin zadržala polícia na Sicílii približne 60 ľudí, z ktorých 48 skončilo vo väzení. Čelia pritom obvineniam z obchodovania s drogami, ktoré prebiehalo medzi Kalábriou a Sicíliou. Pôsobili vraj hlavne v sicílskom meste Messina, do ktorého prichádzajú trajekty z Kalábrie.

Viac o téme: MafiaPodozrivíPolícia Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu