Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Veľký úspech talianskej polície! Po rokoch vypátrali významného člena kalábrijskej mafie: Bol odsúdený na doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

RÍM - Talianskej polícii sa podarilo vypátrať vo Francúzsku významného člena kalábrijskej mafie 'Ndrangheta, ktorý sa pred justíciou skrýval 16 rokov. Muž bol v Taliansku v minulosti odsúdený na doživotie za dve vraždy a jeden pokus o vraždu, ktoré spáchal v 90. rokoch minulého storočia, napísala dnes agentúra ANSA. Počas inej operácie polícia zaistila majetok za 45 miliónov eur patriaci najmocnejšej talianskej mafii.

Muž sa skrýval v meste Saint-Étienne v strednej časti Francúzska, kde podľa vyšetrovateľov žil posledné tri roky. Podľa vyšetrovateľov pracoval v pizzerii. Polícia ho vypátrala vďaka sledovaniu ľudí, ktorí mu pomáhali skrývať sa pred justíciou.

Vyšetrovanie mafiánskych masakrov v SR a Maďarsku z roku 1999 vrcholí (Zdroj: TASR/ Ladislav Vallach)

Talianska polícia dnes tiež oznámila, že zabavila majetok v hodnote 45 miliónov eur patriaci dvojici bratov, ktorí sú údajne členmi kalábrijskej mafie a pomáhali jej s investíciami do realít. Časť majetku Talianska zaistilo v spolupráci s americkými úradmi na Floride. Podľa polície sa od roku 2019 podarilo zabaviť mafiu 'Ndrangheta, ktorú úrady označujú za "najnebezpečnejšiu z vojenského aj hospodárskeho hľadiska", majetok v hodnote 650 miliónov eur.

Viac o téme: MafiaPátranieTalianskoFrancúzsko'Ndrangheta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu