Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tragédia na pláži v Portugalsku: Muž (†55) vyšiel z mora, krátko nato skolaboval

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ALBUFEIRA – Dovolenka na pobreží Atlantického oceánu sa pre 55-ročného muža skončila tragicky. Údajne malo ísť o turistu, ktorý si išiel zaplávať. Keď však vyšiel z vody, začal sa cítiť zle. Zalarmovaná bola celá pláž, no muž sa už domov nevrátil.

Britský turista (55) bol práve na dovolenke v južnej časti Portugalska. Pláž Praia dos Alemães patrí medzi známe turistické destinácie a keďže bolo toho dňa teplo a jasno, schladenie v oceáne využilo množstvo ľudí, informuje Mirror. Bol medzi nimi aj nemenovaný britský turista, ktorý však zrejme precenil svoje schopnosti a výdrž. 

Muž v stredných rokoch si počas plávania ponoril do vody celú hlavu. To sa mu zrejme stalo osudným. Keď vyšiel z vody, začal sa cítiť zle. Na tiesňovú linku zavolali z pláže vo štvrtok 27. októbra. Telefonát mal prísť o 13:34, teda v čase najvyššej dennej teploty. Na miesto bola povolaná polícia aj záchranná služba. Dokonca prišli aj dobrovoľní hasiči.  

Začal sa cítiť zle 

Záchranári poskytli mužovi na mieste prvú pomoc, snažili sa ho niekoľkokrát resuscitovať. Ešte toho dňa však prišiel najhorší možný scenár. Britského turistu vyhlásili za mŕtveho. Zomrel po kúpaní sa na obľúbenej pláži. Z prvotných informácií sa verejnosť dozvedela, že britský turista sa začal cítiť zle, keď vyšiel z vody. Neskôr sa to zhoršilo a napokon z pláže už neodišiel, pretože došlo k zlyhaniu srdca. 

Tragédia na pláži v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Telo neskôr dobrovoľní hasiči previezli na pitvu do mesta Portimão. Vo vyhlásení vyšetrovateľov sa uvádza, že po upozornení prijatom od dobrovoľných hasičov z Albufeiry polícia ihneď vyrazila na pláž Alemães. "Nachádzala sa tam osoba so zlyhaním srdca. Prestala dýchať priamo na pláži. Po príchode sa zistilo, že obeti, 55-ročnému mužovi britskej národnosti pomáhali na pláži plavčíci za podpory prítomných ľudí až do príchodu záchrannej služby. Mužov stav sa ani po niekoľkých pokusoch o oživenie bohužiaľ nepodarilo zvrátiť. Lekári na mieste skonštatovali smrť," uvádza sa vo vyhlásení. 
 

Viac o téme: TragédiaPortugalskoAlbufeiraPraia dos Alemães
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu