Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V areáli čínskeho konzulátu v Manchesteri údajne zbili hongkonského demonštranta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Na čínskom konzuláte v Manchestri v nedeľu údajne zbili hongkonského prodemokratického demonštranta, informuje v pondelok stanica BBC. Podľa agentúry Reuters prípad začala vyšetrovať miestna polícia.

Hongkonská prodemokratická skupina v nedeľu demonštrovala pred čínskym konzulátom v Manchesteri proti zjazdu Komunistickej strany Číny v Pekingu. Na internete bol zverejnený videozáznam, ako skupina mužov ťahá účastníka demonštrácie do areálu konzulátu a ako ho tam bijú. Policajti prešli bránou a muža odtiaľ dostali.

Ministerstvo pracuje na objasnení incidentu

Samotný protestujúci pre BBC povedal: "Vtiahli ma dovnútra a  zbili ma." Podľa hovorcu konzulátu demonštranti vystavili urážlivý portrét čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga. Pred konzulátom bolo už predtým niekoľko transparentov proti vedeniu Číny aj karikatúra Si Ťin-pchinga. Britské ministerstvo zahraničných vecí pre BBC uviedlo, že pracuje na objasnení incidentu, ktorý vyšetruje polícia.

"Polícia vie o incidente, ktorý sa odohral v nedeľu 16. októbra okolo 15.00 h na čínskom konzuláte v Manchestri," potvrdil pre Reuters policajný hovorca. Na týždeň trvajúcom zjazde Komunistickej strany Číny 2300 delegátov zastupuje 96 miliónov členov strany. Očakáva sa, že Si Ťin-pchinga potvrdia vo funkcii na tretie päťročné funkčné obdobie, čím si upevní svoje postavenie najmocnejšieho čínskeho politika od čias Mao Ce-tunga.

Viac o téme: KonzulátČínaManchester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu