Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Streľba na festivale v USA: VIDEO Hlásená je jedna obeť, projektil zasiahol aj policajta

Streľba na festivale Moechella, Washington D. C.
Streľba na festivale Moechella, Washington D. C. (Zdroj: Youtube/ABC7)

WASHINGTON – Festival, ktorý mal brániť a propagovať kultúru Washingtonu D. C. sa zmenil na boj o holý život. Uprostred oslavujúcej masy ľudí sa náhle spustila streľba. Obeťou sa stal len 15-ročný mladík. Vyjadrenia polície sú šokujúce. Malo ísť o naplánovanú akciu.

Streľba, ktorá sa odohrala vo Washingtone D. C. v nedeľu večer (19. jún), si vyžiadala smrť mladíka (15) a niekoľko zranených, vrátane jedného policajta. Hovorca oddelenia metropolitnej polície (MPD) pre Fox News uviedol, že na podujatí Moechella boli zastrelení štyria ľudia vrátane jedného policajta. Strieľať sa malo z preplnenej masy ľudí, do ktorej policajt streľbu neopätoval. 

Náčelník metropolitnej polície Robert J. Contee III neskôr uviedol, že medzi obeťami bol 15-ročný mladík, ktorého na mieste vyhlásili za mŕtveho. Okrem neho boli postrelení dvaja dospelí civilisti a jeden policajt. "Dôstojníka MPD zasiahla guľka do dolnej končatiny, no očakáva sa, že prežije," vyjadril sa Contee. Všetkých zranených previezli do miestnej nemocnice. 

K streľbe malo dôjsť podľa polície približne o 18:00 miestneho času na nepovolenej akcii Moechella, ktorá je opísaná ako Festival na obhajobu a propagáciu kultúry Washingtonu D. C. "V prípade veľkých zhromaždení stačí, aby len jedna osoba použila strelnú zbraň a tragédia je na svete," dodal Contee s tým, že MPD sa v noci podarilo zaistiť niekoľko nelegálne držaných zbraní. Malo ísť zrejme o nacvičenú akciu, ktorá ale nevyšla úplne podľa plánov. Strelná zbraň, ktorá stojí za tragédiou sa podľa náčelníka polície nenašla. 

K udalosti sa vyjadrila aj starostka Washingtonu, D. C. Muriel Bowserová, ktorá vyzvala na zodpovednosť za tento ohavný čin. "Máme tu mŕtve dieťa, ktoré bolo zabité na nepovolenej akcii, kde sa podarilo prepašovať strelné zbrane. Aj keď sa polícia stará o poriadok a bezpečnosť, pri tejto udalosti zlyhala. Musíme vyvodiť zodpovednosť," vyjadrila sa. "Bezpečnosť" na podujatí presvedčilo MDP, že na podobných zhromaždeniach bude potrebná intenzívna prítomnosť policajných zložiek.  

Viac o téme: FestivalStreľbaSmrťUSAWashington D. C.Moechella
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu