Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Streľba v priestoroch nákupného centra v Kodani: Zasiahnutých je niekoľko ľudí, polícia podozrivého zadržala

Streľba v nákupnom centre v dánskej Kodani. Zobraziť galériu (6)
Streľba v nákupnom centre v dánskej Kodani. (Zdroj: SITA/Olafur Steinar Gestsson /Ritzau Scanpix via AP)

KODAŇ - Z nákupného centra Fields v dánskej metropole Kodani sa dnes ozvali výstrely, ktoré zasiahli niekoľko ľudí. Na twitteri to uviedla polícia, ktorá sa po nahlásení incidentu vydala na miesto. Neskôr podľa agentúry Reuters uviedla, že podozrivého zo streľby zadržala.

Ľuďom vo vnútri nákupného centra polícia najprv odporučila, aby sa uchýlili na bezpečné miesto. Nákupné stredisko Fields je vo štvrti Amager zhruba medzi centrom mesta a letiskom. Keď zazneli prvé výstrely, tak podľa svedkov citovaných dánskymi médiami vyrazila pred nákupné centrum viac ako stovka ľudí. Polícia ich vyzvala, aby sa od miesta držali ďalej.

Streľba v nákupnom centre v dánskej Kodani.
Zobraziť galériu (6)
Streľba v nákupnom centre v dánskej Kodani.  (Zdroj: SITA/Olafur Steinar Gestsson /Ritzau Scanpix via AP)

Polícia po streľbe v nákupnom centre zatkla jednu osobu

"V súvislosti so streľbou bola zatknutá jedna osoba. Momentálne však nemôžeme povedať nič o jej identite," uviedla kodanská polícia v príspevku na Twitteri. Zábery z miesta činu zachytávajú ľudí vybiehajúcich z nákupného centra. Dánska verejnoprávna televízna stanica TV2 zverejnila fotografiu muža na nosidlách.  K nákupnému centru Field's vo štvrti Amager medzi centrom Kodane a letiskom dorazilo niekoľko policajných áut, sanitiek a hasičských vozidiel, cesty okolo centra sú zablokované. 

Streľba v nákupnom centre v dánskej Kodani.
Zobraziť galériu (6)
Streľba v nákupnom centre v dánskej Kodani.  (Zdroj: SITA/Olafur Steinar Gestsson /Ritzau Scanpix via AP)

"Sme na mieste, zazneli výstrely a niekoľko ľudí bolo zasiahnutých," uviedla polícia. Očití svedkovia uviedli, že zazneli zhruba tri výstrely a viac ako 100 ľudí sa rozbehlo k východu z nákupného centra. Polícia vyzvala ľudí v budove, aby počkali na jej príchod a ostatných vyzvala, aby sa od miesta streľby držali ďalej. Nákupné centrum sa nachádza priamo oproti stanici metra Örestad, kde vlaky metra momentálne nezastavujú.

Viac o téme: StreľbaObchodné centrumKodaň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu