Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ukrajinci ukradli mobil čečenskému vojakovi: VIDEÁ, ktoré v ňom našli, boli totálne na smiech

Líder Čečenska Ramzan Kadyrov na Ukrajine. V pozadí jeho vojaci strieľajú do vzduchu. Zobraziť galériu (2)
Líder Čečenska Ramzan Kadyrov na Ukrajine. V pozadí jeho vojaci strieľajú do vzduchu. (Zdroj: Facebook/Служба безпеки України )

KYJEV - Bezpečnostným zložkám Ukrajiny sa podarilo získať veľký úlovok. Dostali sa k mobilnému telefónu jedného z vojakov čečenského lídra, ktorý sa tiež zapojil do bojov na Ukrajine. V mobile sú zaznamenané videá čečenských vojakov, ako údajne bojujú a stávajú sa z nich hrdinovia. Skutočnosť je však úplne iná.

Vojenské zložky ruských jednotiek z Čečenska, ktorým velí samozvaný líder Ramzan Kadyrov, sa nachádzajú ďaleko od frontových línií. Napriek tomu nakrúcali video, ako si počínajú v boji. Ukrajinským bezpečnostným zložkám sa podarilo odcudziť telefón jednému z čečenských vojakov, kde sa nachádzali rôzne nahrávky o hrdinských činoch jeho jednotky. Informujú o tom poľské Wiadomości. Vojaci sa pod velením Kadyrova na záberoch tvária, že hrdinsky bojujú, no v skutočnosti sa nachádzajú ďaleko od priamych stretov s nepriateľom. 

Na zostrihanej nahrávke, ktorá sa objavila aj na Facebooku, je vidieť, ako čečenskí vojaci bojujú s mečmi a strieľajú do neba. Časť nepriateľských jednotiek namiesto boja proti Ukrajincom zahájila frontovú ofenzívu na stromy v lese. V pozadí hrá navyše celý čas hudba z kreslenej rozprávky Happy Tree Friends.

Video čečenského vojaka, ktoré je úplne na smiech (Zdroj: Facebook/Служба безпеки України )

Podľa profesora Włodzimierza Marcinaka, bývalého poľského veľvyslanca v Moskve, sa poslušnosť voči lídrovi a neoficiálne zvolenému prezidentovi Kadyrovovi dosahuje násilím a znásilňovaním žien. Čečenci sú nútení odísť na front. V rozhovore pre Newsroom Marcinak priznal, že "situácia v Čečensku je zložitá, ale Moskva môže byť s Kadyrovovým vládnutím spokojná".

Ruská podpora Čečenska 

V Čečensku sú muži násilne unášaní a následne ich posielajú do bojov na Ukrajinu. Informujú o tom organizácie zaoberajúce sa ochranou ľudských práv a slobôd. Kadyrov má aj napriek takýmto spôsobom medzi Čečencami podporu, keďže sa tam vďaka dohode s Moskvou zlepšila životná úroveň obyvateľstva. 

Ramzan Kadyrov
Zobraziť galériu (2)
Ramzan Kadyrov  (Zdroj: SITA/AP)

Mesto Groznyj bolo v podstate nanovo vybudované a autonómia z hľadiska pravidiel spoločenského života je pomerne veľká. "Uplatňujú sa dokonca aj pravidlá obyčajového práva, čo je úplne v rozpore s ruskou ústavou," dodal profesor Marcinak záver.

Viac o téme: ČečenskoRamzan KadyrovVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu