Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

DOJÍMAVÝ príbeh ukrajinského starčeka: Celoživotné úspory venoval armáde! Prirovnávajú ho k hrdinovi

(Zdroj: IG/otoysounds)

KYJEV - Celý život sporil, a teraz svoje peniaze venoval tým, ktorí bojujú za jeho vlasť. Reč je o starom pánovi z Ukrajiny, ktorého v súčasnosti rovnako, ako ďalších Ukrajincov, zasiahla vojna. Teraz sa však rozhodol svoje celoživotné úspory venovať armáde. Dojemný príbeh starčeka však má nečakaný koniec!

„Toto je Mykola Hryhorovych z Novodnistrovska,“ píše sa na sociálnej sieti pri čiernobielej fotografii starého pána. Ide o záber ešte z pandémie – pán má stiahnuté rúško pod bradou a baretku na hlave. Príbeh starého pána z Ukrajiny zverejnil jeden z Ukrajincov, ktorí museli ostať v krajine a bojovať po invázii Ruska na Ukrajinu.

Archívne VIDEO Ukrajinci stoja v rade na základné potreby v meste pod ruským obliehaním na južnom pobreží

Ukrajinci stoja v rade na základné potreby v meste pod ruským obliehaním na južnom pobreží (Zdroj: profimedia.sk)

A to z dôvodu všeobecnej mobilizácie, ktorú vyhlásil prezident Volodymyr Zelenskyj ešte na začiatku vojny. Mykolu sa mobilizácia netýka – podľa pravidiel musia ostať v krajine len muži vo veku od 18 do 60 rokov. Starý pán sa však rozhodol svojim krajanom pomôcť inak.

„Počas svojho života si nasporil 100-tisíc hrivien (3045 eur) a 10-tisíc dolárov (vyše 9-tisíc eur). Tie venoval ukrajinskej armáde,“ napísal Ukrajinec Otoy na sociálnej sieti. Deduška teraz nazýva hrdinom. Mykola, buďte si istý, že vám to vrátime v miliónoch, keď bude konečne po všetkom. Ukrajina. Sloboda,“ dodal Otoy. Ako na záver uviedol, priemerný dôchodok na Ukrajine je vo výške 3500 hrivien, čo je zhruba 106 eur. Mnohých ľudí na celom svete príbeh dojal a o starčekovi hovoria ako o hrdinovi. Mnohí na Mykolu zháňajú kontakt a chcú sa mu osobne poďakovať za to, čo urobil, prípadne mu pomôcť. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I AM OTOY (@otoysounds)

 

Viac o téme: úsporyStarčekDeduškoUkrajinaKonflikt na UkrajineVojna na UkrajineMykola Hryhorovych
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu