Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri pobreží Madagaskaru sa potopila loď: Hlásia 17 mŕtvych a nezvestných 68

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ANTANANARIVO - Nákladná loď nelegálne prevážajúca 130 pasažierov sa potopila pri severovýchodnom pobreží Madagaskaru a zahynulo najmenej 17 ľudí a ďalších 68 je nezvestných. V pondelok to oznámili predstavitelia úradov ostrovného štátu, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

Z vôd Indického oceánu zachránili najmenej 45 ľudí, uvádza sa v správe Úradu pre prímorské a riečne prístavy. Loď nazvaná Francia vyplávala v pondelok skoro ráno z mesta Antanambe vo východnom okrese Mananara North. Smerovala na juh k prístavu Soanierana Ivongo. Keďže je registrovaná ako nákladná loď, nemá povolenie na prevážanie pasažierov a Antanambe nie je oficiálny prístav, informoval generálny riaditeľ spomínaného úradu pre prístavy Jean Edmond Randrianantenaina.

Potopenie podľa predbežných poznatkov zapríčinila diera v trupe lode, dodal. "Podľa informácií, ktoré sme dokázali zhromaždiť, strojovňu zaliala voda. Začala stúpať a zatopila všetky motory," uviedol generálny riaditeľ. "Potom sa loď začala potápať. Nevieme, kedy presne začala hladina vody stúpať, ale naše zásahy sa začali okolo 09.00 h," dodal. Po nezvestných stále pátrajú tri člny národných námorných síl a námorného úradu, spresnil.

Viac o téme: LoďObetePotopilaMadagaskar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu