Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia na Mont Blancu: Český ultra maratónec zomrel po páde v priesmyku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Čech, ktorý sa v noci na dnes zrútil pri ultra maratóne na francúzskej strane hory Mont Blanc, zomrel. Potvrdili to organizátori pretekov.

Nové zistenia o páde vrtuľníka s Petrom Kellnerom (†56): Takto vyzerali osudné okamihy pred smrťou!

Muž, ktorého meno nebolo zverejnené, sa zrútil pri zostupe v priesmyku Pralognan na 62. kilometri trasy behu Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) krátko po polnoci. Hoci záchranári zasiahli ihneď po nehode a do nemocnice bol športovec dopravený vrtuľníkom, na následky vážnych poranení zomrel, uviedli organizátori. O nešťastí informovali české úrady. "Je nám to veľmi, veľmi ľúto. Rodine zosnulého bežca sme vyjadrili úprimnú sústrasť," oznámili ČTK.

Nešťastie sa odohralo na 145 kilometrov dlhej trase "TSD - Sur les Traces des Ducs de Savoie" (Po stopách savojských vojvodov), ktorá spája talianske údolie Aosty s francúzskym departmentom Horné Savojsko.

Závod bol po tragickom páde prerušený. Jeho účastníci, ktorí ešte neprešli priesmykom, boli evakuovaní do dediny Bourg Saint-Maurice. Závod pokračuje pre 293 pretekárov, ktorí už majú priesmyk za sebou.

Viac o téme: UltramaratónČechMont Blanc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu