Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Statočná Bára nadchla celé Česko: Autobus zasiahlo tornádo! Napriek ťažkým zraneniam išla privolať pomoc

Bára má po príšernom zážitku zlomenú ruku. Zobraziť galériu (8)
Bára má po príšernom zážitku zlomenú ruku. (Zdroj: TN.cz/ screenshot)

HODONÍN - Príbeh 18-ročnej Báry obletel celé Česko. Ľudia sú dojatí, čo dokázala urobiť. Po tom, ako jej autobus strhlo tornádo, utrpela otvorenú zlomeninu a mala rozbitú hlavu. Napriek tomu sa dokázala dostať z vozidla a privolať pomoc.

Pre televíziu Nova povedala: "Videla som, že začínajú na autobus padať stromy. Všetko sa to začalo dokola točiť, tak som sa skrčila pod sedačku. Potom už som len cítila, ako sa autobus vzniesol, začali praskať sklá."

Ďalšia obeť tornáda na Morave? Strašidelné detaily smrti učiteľky Marie! Zrútil sa na ňu dom

Autobus bol po zásahu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TN.cz/ screenshot)

Hrdinka Bára

Ako píše tn.cz Bára je študentka strednej školy a dobrovoľná hasička. Scény, ktoré sa potom odohrali, boli ako z akčného filmu. Autobus tornádo odnieslo až tridsať metrov. Potom ho odhodilo do budovy. Hrdinka Bára nezaváhala ani na chvíľku a napriek svojim početným zraneniam vyhľadala pomoc. Mobil nemala kvôli dramatickej udalosti k dispozícii, preto zastavila vodiča auta a ten následne privolal záchranárov. V nemocnici vo Viedni bojuje o život aj 14-ročná Silvia, ktorá takisto prežila s ťažkými zraneniami hrozivú nehodu autobusu.

Bára okrem iných zranení utrpela zlomeniny ruky.
Zobraziť galériu (8)
Bára okrem iných zranení utrpela zlomeniny ruky.  (Zdroj: TN.cz/ screenshot)

Česi posielajú krásne správy

Príbeh Báry a jej statočnosť odmeňujú Česi krásnymi správami. Tu sú niektoré z nich: "Dievčatko zlaté, prajem ti do života len to najlepšie. Zdravíčko, šťastíčko, veľa lásky," napísala napríklad Anna.

"Je úžasná, že nespanikárila a myslela na druhých. Prajem veľa síl a skoré uzdravenie. Určite si zaslúži ocenenie," je presvedčená Milena. "Báro, veľmi ti ďakujem za tvoju statočnosť a prajem skoré uzdravenie. Vodič, ktorý volal o pomoc na tiesňovú linku, a dokonca sa dovolal druhýkrát aj mne, si tiež zaslúži pochvalu. Snáď budú všetci z cestujúcich v poriadku," cituje Sabinine slová tn.cz.

Statočná Bára nadchla celé
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TN.cz/ screenshot)

"Ona dokázala to, čo by v jej situácii dokázal málokto. Adeptka na cenu Michala Velíška," napísal Peter. Miroslav ho doplnil: "Nie adeptka, ale víťazka!" Ako vysvetľuje tn.cz Cenu Michala Velíška udeľuje nadácia ADRA a TV Nova ľuďom, ktorí sa ocitli v extrémnej situácii a bez ohľadu na seba zachránili niekomu život.

Statočná Bára nadchla celé
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TN.cz/ screenshot)

Tehotnú Martinu († 32) usmrtilo TORNÁDO: Svokra prehovorila o minútach hrôzy... Bože môj!

Bára má zlomenú ruku, poranené nohy, ale už ju prepustili z nemocnice. Teraz drží palce Silvii, aby sa zotavila. "Dúfam, že bude v poriadku. Veľmi jej držím palce, nech to zvládne," cituje tn.cz Bárine slová.

Viac o téme: PomocTornádoAutobusČeskoBáraHodonínStatočnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu