Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Ako z hororu od Hitchcocka: Vrany v Záhrebe napadli muža! Zviedol s nimi poriadny boj

Vrany v Záhrebe zaútočili na staršieho muža.
Vrany v Záhrebe zaútočili na staršieho muža. (Zdroj: YouTube/ Večernji list)

ZÁHREB - Vrany v chorvátskom Záhrebe sú veľmi drzé. Neboja sa ani napadnúť človeka. Muž bol cieľom takého útoku. Snažil sa brániť zbaleným dáždnikom. Všetko zachytáva video.

Počul som krik a pozrel sa z okna. Starší pán bojoval proti vranám. Bolo ich viac. Boli veľmi agresívne. Bolo to naozaj škaredé, povedal čitateľ pre stránku 24sata.hr o vranách, ktoré zaútočili na muža v Záhrebe. Nestihol zaznamenať začiatok útoku, ktorý popísal ako desivý.

Hororový útok na záhrade: VIDEO Rodinný pes dohrýzol na smrť malé dievčatko (†4)

Starší pán mal v ruke dáždnik. To však vrany neodradilo. "Bol to skutočný boj. Nemohol nič robiť, aj keď mával dáždnikom. Až po dvoch minútach som začal nakrúcať," hovorí svedok. Tým miestom prechádza veľa ľudí, blízko je supermarket. "Vrany prišli po tom, čo ich niektorí začali kŕmiť. A teraz sa odtiaľto nechystajú odísť," povedal čitateľ, ktorý od začiatku videl útok vrán na muža.

Ako sa brániť?

Vrany útočia, keď sa cítia ohrozené, rovnako ako väčšina zvierat. Čo robiť v prípade, že vás napadne vrana? "Najlepšie je mávať rukami a takto ich odháňať," uviedla pre 24sata.hr ornitologička Iva Šoštarić. Ale niekedy to nefunguje. Vtedy je najlepšie je hľadať nejaký úkryt a vzdialiť sa z otvoreného priestoru.

Útoky vrán: Štyri zranené ženy

Za posledné dva týždne došlo v Záhrebe k niekoľkým vraním útokom na ľudí. Ťažko sa zranili štyri ženy, najťažšie sa zranili dve, ktoré boli v čase útoku na bicykli.

"Jedno dievča si zlomilo ruku, druhé koleno. Kvôli útoku vrany si ďalšie dievča zlomilo chrbticu," uviedol pre Jutarnji list lekár Stipe Ćorluka.

Viac o téme: Človekútok ZáhrebVrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu