Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Školáčka sa musí učiť on-line: FOTO Z miesta výučby naskakujú zimomriavky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LA PAZ - Podobne ako milióny detí po celom svete sa žiačka bolívijskej základnej školy Neydi kvôli pandémii covidu-19 vzdeláva miesto v triede on-line. Čo ju však od ostatných odlišuje, je prostredie: v metropole La Paz sa učí medzi náhrobnými kameňmi na miestnom cintoríne.

Analytici kritizujú vládu: Toto nemá žiadna krajina! KORONAVÍRUS putuje Slovenskom ako cunami

Bolívia po prepuknutí infekcie zavrela školy a žiakov do tried zatiaľ väčšinou nepustila. Táto latinskoamerická krajina má však málo internetového pokrytia, obmedzený prístup k drahým počítačom aj vysoké ceny za mobilné dáta. Pre rodičov je tak ťažké zabezpečiť, aby sa ich potomkovia k on-line výučbe prihlásili. Informovala agentúra Reuters.

Neydiina matka Jeane Alanocaová, 30-ročná indiánka z kmeňa Aymara a zamestnankyňa cintorína v La Paz, sa rozhodla, že na svojom pracovisku využije bezplatnú wi-fi. Neydi nemá vlastné zariadenie a výučbu tak sleduje na matkinom telefóne.

❗️ Niña toma clases en cementerio❗️ La madre de Neydi, Jeanete Alanoca, una indígena aymara de 30 años que se gana la...

Uverejnil používateľ Mujeres con sentido. Piatok 19. marca 2021

"Pred pandémiou chodila do školy a tiež sa o ňu starali jej príbuzní, ktorí ju aj vyzdvihli zo školy. Kvôli tejto situácii ju musím brať do práce," uviedla Alanocaová, ktorá teraz medzi hrobmi pomáha dcére s úlohami.

Matku ani dcéru však náhrobky od školskej prípravy neodrádzajú. "Všetci si myslia, že sú cintoríny desivé, ale ja s tým nič nenarobím, pretože tu s dcérou tak ako tak musím byť a robiť úlohy, pretože nemám ďalší telefón. Preto tu sme," vysvetľuje Alanocaová.

Viac o téme: CintorínVyučovanieBolíviaKoronavírusCovid-19Škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu