Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muža, ktorý útočil na juhovýchode Francúzska, obžalovali z dvojnásobnej vraždy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Laurent Cipriani)

LYON - Vo veci dvojnásobnej vraždy obžalovala francúzska prokuratúra v sobotu muža podozrivého zo štvrtkového útoku na dve ženy na juhovýchode krajiny. Informovala o tom agentúra AFP.

Podozrivý 45-ročný Gabriel Fortin sa v súčasnosti nachádza vo väzbe. Podľa polície najprv vo štvrtok zastrelil zamestnankyňu úradu práce v meste Valence. Vzápätí zamieril do neďalekej obce Guilherand-Granges, v ktorej dvakrát vystrelil na zamestnankyňu spoločnosti na odvoz odpadu, pre ktorú pracoval do roku 2010. Žena neskôr zraneniam podľahla.

Prokuratúra uviedla, že muž bol v súčasnosti nezamestnaný - či však mala byť táto skutočnosť dôvodom útoku neuviedli. Prokurátor z Valence Alex Perrin útoky označil za "absolútne premyslené". Dodal, že muž nebol do štvrtkového útoku polícii či spravodajským službám známy.

Polícia muža zadržala krátko po druhej vražde, keď sa pokúsil o útek. Tam jeho auto narazilo do policajného vozidla, ktoré sa ho snažilo zastaviť. V jeho vozidle polícia tiež našla druhú ručnú zbraň a muníciu. Francúzsky premiér Jean Castex sa ešte vo štvrtok vyjadril, že tieto udalosti "zarmútili celú krajinu". Prokuratúra v sobotu tiež informovala, že naďalej preveruje možné prepojenie na vraždu ženy vo východofrancúzskom regióne Alsasko, ktorú zatiaľ neznámy páchateľ zabil v utorok.

Viac o téme: VraždaúrokFrancúzskoGuilherand-GrangesGabriel Fortin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu