Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Senzácia na obrovskom festivale v Rakúsku! 76 500 návštevníkov a žiadny prípad nákazy

Na salzburskom festivale sa nakazil iba jeden človek.
Na salzburskom festivale sa nakazil iba jeden človek. (Zdroj: Profimedia)

SALZBURG- 110 predstavení, návštevníci z 39 krajín, obsadenosť 96 percent a údajne žiadna koronavírusová infekcia medzi divákmi: To je bilancia salzburského festivalu.

Salzburský festival priniesol pozitívnu bilanciu napriek tomu, že bol výrazne ochudobnený koronavírusovou krízou. Festival oznámil, že očakávania riaditeľstva boli zďaleka prekročené. Bezpečnostný koncept zavedený kvôli koronavírusu fungoval.

„Je senzáciou, že z 1400 účastníkov dvojmesačného prípravného, ​​skúšobného a úvodného obdobia bol začiatkom júla infikovaný iba jeden zamestnanec a že medzi 76 500 návštevníkmi nebol hlásený ani jeden prípad,“ uviedol obchodný riaditeľ Lukas Crepaz. 110 predstavení malo obsadenosť 96 percent.

Príjem dosiahol 8,7 milióna eur. Verní zostali najmä pravidelní hostia: dobré dve tretiny všetkých predaných lístkov patrili do tejto skupiny. Diváci prišli z 39 krajín.

Vzor pre ďalšie festivaly?

Predsedníčka festivalu Helga Rabl-Stadler vysvetlila, že prísnemu bezpečnostnému konceptu sa venovala veľká medzinárodná pozornosť. Umelecký riaditeľ Markus Hinterhäuser uviedol: „Takže signál, ktorý vychádza zo Salzburgu, bude najsilnejší, najdôležitejší a najpodstatnejší, aký môže človek vyslať do sveta.“

V rámci bezpečnostnej koncepcie bolo vykonaných celkovo asi 3 600 koronavírusových testov, z toho asi 1 000 v mieste bydliska umelcov a dočasných zamestnancov, 2 355 rutinných testov od ľudí, ktorí nedokázali dodržať bezpečnú vzdialenosť, a 154 testov založených na podozrení.

Viac o téme: FestivalSalzburgKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu