Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chorvátsko predĺžilo opatrenia na hraniciach: Situácia s KORONAVÍRUSOM v susedných krajinách je zlá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

CHORVÁTSKO - Plánujete ešte dovolenku v obľúbenej destinácii Slovákov? Krajina v polovici júla opäť zaviedla nosenie rúšok v obchodoch a hromadnej doprave. Okrem toho, pre niektoré krajiny platí stále sprísnený režim na hraniciach.

Zdá sa, že koronavírus nie je na ústupe a infikovaní pribúdajú u nás aj v susednom Česku. Chorvátsky minister vnútra Davor Božinović pre chorvátsky dnevnik.hr uviedol, že pre stále zlú epidemiologickú situáciu v susedných krajinách, nie je dôvod na to, aby sa uvoľňoval režim na hraniciach. 

KORONAVÍRUS ÚVZ SR odporúča zvážiť cestovanie do niektorých regiónov Španielska a Chorvátska

Krajina preto necháva pre občanov tretích krajín hranice zatvorené, pre ostatných sa nič nemení. Chorvátska vláda v sobotu rozhodla o predĺžení sprísneného režimu na hraniciach. Aj napriek tomu, že pre občanov štátov mimo Európskej únie mal skončiť zákaz pricestovať do krajiny, Chorvátsko sa rozhodlo toto opatrenie predĺžiť. 

"Môžu využiť určité výnimky a vstúpiť do krajin, či tranzitovať cez chorvátske územie. Avšak k vzhľadom k vývoji epidemiologickej situácie v susedných krajinách, nebol žiadny dôvod na to, aby sa zmierňovali opatrenia," povedal pre portál minister vnútra. Pre Slovákov a Čechov sa zatiaľ nič nemení. 

Chorvátsko v súčasnosti eviduje 5224 potvrdených prípadov, z toho 738 aktívnych. Infikovaných v posledných dňoch pribúda najmä v susednom Srbsku a Bosne a Heregovine. V Chorvátsku je od polovice júla opäť povinnosťou nosenie rúšok v obchodoch a rovnako ich musí mať personál v stravovacích zariadeniach, ako aj cestujúci v hromadnej doprave. 

Viac o téme: OpatreniaCestovanie ChorvátskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu