Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po rozchode nastalo PEKLO: Žena sa stala obeťou teroru, bývalý na ňu narafičil pascu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KLATOVY – V nebezpečnej situácii sa ocitla Češka, ktorá sa rozišla so svojím priateľom. Cudzinec (54) ju najprv začal zahŕňať listami, darčekmi a niekoľkými telefonátmi denne, keď to však nezabralo, pristúpil k drsnejšiemu spôsobu. Žene sa vyhrážal, že jej podpáli auto, odpojil jej prívod elektriny a následne sa uchýlil k beštialnému činu.  

Žena, ktorá sa pred približne troma mesiacmi rozišla s partnerom, sa stala obeťou teroru. Cudzinec žijúci v Horažďoviciach ju niekoľko týždňov prenasledoval. Najprv sa ju pokúšal získať späť množstvom textových správ a asi päťdesiatimi telefonátmi denne. Žena podľa polície zareagovala len na niektoré z nich.

Čítajte aj: Brutálny masaker: Malo to byť šťastné stretnutie rodiny, namiesto radosti však prišla bolesť, hrôza a smrť

Muž následne začal s písaním listov, ktoré svojej ex nosil do schránky. Ako uviedla polícia, v listoch sa vyznával zo svojich citov, no už pripájal aj vyhrážky. Na okno a k dverám ženinho bytu dokonca nosil kvety, sviečky či darčeky.

Po rozchode nastalo PEKLO:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Keď však u expartnerky znova nezožal úspech, 25. mája sa jej začal vyhrážať podpálením auta, inokedy mal postávať pod oknami jej bytu a pri sebe mať fľaše s knôtmi a benzínom.  

„Neustále sa pohyboval pri dome a vyhľadával prítomnosť ženy. Horažďovickí policajti muža zatkli v obci, keď pri dychovej skúške nadýchal 2,6 promile alkoholu a bol prevezený do policajnej cely a potom prepustený,“ zhrnula policajná hovorkyňa Dana Ladmanová.

Po rozchode nastalo PEKLO:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: jezebel.com)

Tým sa však prenasledovanie neskončilo. Muž svojej ex odpojil prívod elektrického prúdu a len čo vyšla z bytu, ju mal napadnúť. Podľa polície ju udrel rukou, čo si žena nenechala a ranu mu uštedrila i ona. Agresor následne vytiahol kuchynský nôž. Čepeľ mierila na ženu, ktorá spustila krik. Útočník ušiel.

„Muž bol obvinený z nebezpečného vyhrážania sa a prenasledovania. Policajti z oddelenia všeobecnej kriminality rozšírili trestné stíhanie obvineného o rovnaké skutky. V piatok súd rozhodol o jeho vzatí do väzby a za sprievodu policajtov bol prevezený do väznice,“ dodala Ladmanová.

Viac o téme: MužŽenaÚtokPrenasledovanieVyhrážanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu