Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Partia videla svoju kamarátku (13) šplhať na vagón: FOTO Po obrovskej rane hororový pohľad

Dievča liezlo na vagón, skončilo vo vážnom stave Zobraziť galériu (4)
Dievča liezlo na vagón, skončilo vo vážnom stave (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

JIHLAVA – Trinásťročné dievča utrpelo veľmi ťažké zranenia po tom, ako ho počas šplhania na vagóny zasiahol silný elektrický výboj. K nešťastiu došlo na vlakovej stanici v Jihlave. Dieťa bolo vo vážnom stave odvezené do nemocnice.    

O prípade informovala televízia Nova. Dievča bolo na jeden zo staníc v Jihlave s celou partiou. K nešťastnému incidentu došlo v čase, keď vyliezlo na jeden z vagónov s cementom.

Čítajte aj: Popálená česká blogerka po ohnivom pekle: FOTO Prvýkrát ukázala tvár bez mejkapu!

Podľa svedkov sa odpojilo od skupiny a povedalo, že ide na vlak. Keď ostatní videli, že lezie nahor, mali sa za ním rozbehnúť.

Dievča liezlo na vagón,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Nik už však nešťastiu nestihol zabrániť. Ozvala sa rana a dievča malo pred očami kamarátov začať horieť. „Mladé dievča utrpelo po zásahu elektrickým prúdom vážne popáleniny a aj napriek maximálnemu úsiliu záchranárov bolo vo vážnom stave letecky transportované na popáleninovú kliniku,“ oznámil hovorca záchranárov Petr Janáček.

Dievča liezlo na vagón,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Dievčina následne podstúpila operáciu v popáleninovom centre vo Fakultnej nemocnici Brno. „Jej stav vôbec nie je dobrý. Je vo veľmi ťažkom stave, tie popáleniny sú na väčšine častí tela,“ uviedol hovorca nemocnice Pavel Žára.

„V súčasnej dobe zisťujeme presný priebeh a okolnosti, za ktorých k zraneniu dievčaťa došlo,“ dodala hovorkyňa polície Jana Kroutilová.

Dievča liezlo na vagón,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Úrazy spojené s lezením na vagóny sú v mnohých prípadoch smrteľné, alebo mávajú trvalé následky. „Ošetrujeme predovšetkým výrazné popáleniny, ktoré sú toho najvyššieho stupňa a tiež veľkého rozsahu. Často dochádza tiež k poruchám srdcového rytmu,“ ozrejmila hovorkyňa juhomoravských záchranárov Michaela Bothová.

Nebezpečný hazard so životom

Psychológovia sa zhodujú v tvrdení, že deti nebezpečne hazardujú so životom najmä preto, aby sa predviedli pred vrstovníkmi. Častokrát pritom nie sú schopné vyhodnotiť reálne nebezpečenstvo. „Má na tom podiel aj to, že sa často pohybujú v prostredí virtuálnej reality. V takejto počítačovej hre sa dá všetko vrátiť, v reálnom svete nie,“ skonštatoval psychológ Jiří Brančík.

Pred niekoľkými rokmi sa v Sokolove popálil trinásťročný chlapec. Aj on vyliezol na odstavený vagón. Mladík z Benešova sa zas usiloval zapôsobiť na dievča tým, že v opitosti vyliezol na stožiar vysokého napätia, žiaľ, prišiel o obe ruky. Tragický osud stihol školáka z Brna, ktorý chcel napodobniť to, čo videl na internete, na švihadle sa ale uškrtil.

Viac o téme: ČeskoDieťaÚrazVagón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu