Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

KORONAVÍRUS Pápež ocenil úlohu zdravotných sestier v boji s COVID-19

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/Andreas Solaro/Pool Photo via AP)

VATIKÁN - Pápež František v utorok, na Medzinárodný deň zdravotných sestier, ocenil prácu týchto žien po celom svete. Uviedol, že kríza s koronavírusom ukázala, aká životne dôležitá je ich služba. Zároveň apeloval na vlády, aby do zdravotnej starostlivosti investovali viac. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

"Každý deň sme svedkami odvahy a obetavosti pracovníkov v zdravotníctve. A predovšetkým zdravotných sestier, ktoré profesionálne, so sebaobetovaním, zmyslom pre zodpovednosť a s láskou k blížnemu pomáhajú ľuďom postihnutým koronavírusom, a to až do takej miery, že ohrozujú vlastné zdravie," povedal František v osobitnom posolstve na Medzinárodný deň zdravotných sestier.

Pápež zdôraznil, že pandémia pomohla znovu svetu odhaliť zásadnú úlohu zdravotných sestier v zdravotnej starostlivosti, a dodal, že si zaslúžia plnohodnotné ocenenie a zlepšenie pracovných podmienok.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Pandémia odhalila aj nedostatky v zdravotnej starostlivosti v niektorých krajinách, doplnil František. "Z tohto dôvodu žiadam lídrov štátov po celom svete, aby investovali do zdravotnej starostlivosti ako do prvoradého verejného dobra, a to posilňovaním svojich systémov a zamestnávaním väčšieho počtu zdravotných sestier, aby sa zabezpečila dostatočná starostlivosť každému, so zreteľom na dôstojnosť každého človeka," povedal pápež, ktorého citovala agentúra Reuters.

Viac o téme: ZdravotníctvoSestryKoronavírusPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu