Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Venezuela zadržala dvoch Američanov pri pokuse o inváziu: Už sú obvinení z terorizmu

Ilustrčné foto
Ilustrčné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

CARACAS - Dvoch bývalých amerických vojakov zadržaných pri minulotýždňovom nevydarenom pokuse o inváziu venezuelská prokuratúra v piatok obvinila z terorizmu a sprisahania. Informovala o tom v sobotu agentúra AFP s odvolaním sa na venezuelskú generálnu prokuratúru.

Američania Luke Alexander Denman a Airan Berry boli medzi osobami, ktoré venezuelská armáda zadržala v nedeľu 3. mája po neúspešnom pokuse o inváziu na pobreží Venezuely. Cieľom útoku bolo zvrhnúť venezuelského prezidenta Nicolása Madura. Venezuelská vláda v pondelok oznámila, že pokus o inváziu odrazila a bezpečnostné zložky zabili ôsmich útočníkov.

Venezuelský generálny prokurátor Tarek William Saab v piatok povedal, že muži čelia obvineniam z terorizmu, sprisahania, pašovania zbraní a združovania sa za účelom páchania trestnej činnosti. V prípade usvedčenia im hrozí trest odňatia slobody v dĺžke 25-30 rokov.

Saab takisto povedal, že Venezuela požiadala o vydanie medzinárodného zatykača na amerického veterána Jordana Goudreaua. Tento bývalý príslušník amerických špeciálnych síl (zelených baretov) sa k pokusu o inváziu do Venezuely sám prihlásil.

Viac o téme: TerorizmusObvinenie VenezuelaAmeričaniaCaracas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu