Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

KORONAVÍRUS Počet prípadov ochorenia v Indii presiahol 20-tisíc ľudí

Policajt kráča okolo nápisu Zostaňte doma, ktorý sa nachádza na ceste v indickom meste Hajdarabád
Policajt kráča okolo nápisu Zostaňte doma, ktorý sa nachádza na ceste v indickom meste Hajdarabád (Zdroj: TASR/AP Photo/Mahesh Kumar A.)

NAÍ DILLÍ - Počet potvrdených prípadov choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, presiahol v Indii 20.000. Za posledných 24 hodín zaznamenali 1486 pozitívnych prípadov a 49 úmrtí. Celkový počet obetí je 652. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Sinchua s odvolaním sa na indické ministerstvo zdravotníctva.

Zdravotnícki experti sa domnievajú, že relatívne nízky počet zaznamenaných prípadov COVID-u v krajine s takým veľkým počtom obyvateľov súvisí s nedostatočným testovaním. "Je nevyhnutné testovať všetky prípady zápalu pľúc v každej z nemocníc v krajine," povedal renomovaný indický virológ T. Jacob John.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V snahe zabrániť šíreniu epidémie indická vláda zaviedla od 25. marca prísne obmedzenie pohybu. Podľa premiéra Naréndru Módího majú tieto opatrenia trvať do 3. mája. Epidémia koronavírusu SARS-CoV-2 by mala v Indii vyvrcholiť v polovici mája.

Viac o téme: PandémiaNákazaIndiaNaí DillíKoronavírusHajdarabád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu