Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Zlatá svadba na JIS-ke: FOTO Sestrička spravila manželom oslavu, potom sa stal zázrak!

Zlatá svadba na JIS-ke v Taliansku Zobraziť galériu (5)
Zlatá svadba na JIS-ke v Taliansku (Zdroj: FB/Roberta Ferretti)

FERMO – Láska v čase koronavírusu. Talianski manželia sú spolu už pol storočia. Zlatú svadbu však strávili na JIS-ke. Neuveríte, aké prekvapenie im zorganizovali zdravotníci pod taktovkou sestričky Ferrettiovej!

Sandra (71) a jej manžel Giancarlo (73) sú hospitalizovaní v nemocnici v talianskej oblasti Fermo. Seniori sa infikovali novým koronavírusom a sú pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Na jednotke intenzívnej starostlivosti spolu zdieľajú jednu izbu.  

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Počas karantény vzbĺkla láska: Dvojica sa zoznámila na balkóne, je to fakt pekný chlap!

Len čo zdravotná sestra Roberta Ferrettiová zistila, že pár bude oslavovať zlatú svadbu, s kolegami im pripravila skromnú oslavu. Oslava ich 50. výročia trvala desať minút, no bola plná emócií. Fotky z nej zavesila sestrička na Facebook.

Zlatá svadba na JIS-ke
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Roberta Ferretti)

„Sandra veľa plače, nie pre seba, má obavy o svojho manžela. Giancarlo mi zas povedal, ako veľmi ju miluje, aj po mnohých rokoch. Keď som zistila, že majú 50. výročie svadby, pomyslela som si, že to musia osláviť,“ zdôvodnila svoje rozhodnutie Ferrettiová.

Zlatá svadba na JIS-ke
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Roberta Ferretti)

Sestrička spolu s kolegami zabezpečili tortu, ktorú ozdobili päťdesiatimi symbolickými sviečkami, pretože kvôli kyslíku ich nesmeli zapáliť. Následne im pustili Svadobný pochod a ich postele priblížili tak, aby sa manželia mohli držať za ruky. „Bola to nádherná chvíľa. Skutočne veľmi krásna. Giancarlo stále opakoval, ako veľmi ju miluje. Všetci sme sa rozplakali,“ dodala Ferrettiová.

Zlatá svadba na JIS-ke
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Roberta Ferretti)

Zázrak?

Skromná oslava sa konala 10. apríla. Po nej sa zdravotný stav manželov výrazne zlepšil. Obaja už nie sú na JIS-ke a čakajú na prepustenie do domáceho prostredia, kde sa doliečia. „Mojich spolupracovníkov vždy podporujem v tom, aby sa zaujímali o svojich pacientov, ich osobnosti a životy, lebo im to môže pomôcť pri zotavovaní sa. A niekedy sa potom stane zázrak, ako v tomto prípade,“ povedala vrchná sestra Lusisanna Colaová.

Ľudský prístup a snahu zdravotníkov veľmi ocenili aj deti manželov, ktorým Ferrettiová poslala fotky z oslavy. Povedali, že je to úžasný darček pre nich i rodičov, za čo sú veľmi vďační. „Naši rodičia sa narodili, aby boli spolu, sú taký staromódny pár. Také páry už dnes asi ani neexistujú,“ povedali ich deti miestnym novinám.

Viac o téme: TalianskoNemocnicaManželiaOslavaCOVID-19KoronavírusZdravotníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu