Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhadná smrť v cele: Bola to vražda? Zaujímavý výsledok pitvy pedofilného miliardára Epsteina

Jeffrey Epstein Zobraziť galériu (3)
Jeffrey Epstein (Zdroj: SITA/AP/New York State Sex Offender Registry)

WASHINGTON - Americký finančník Jeffrey Epstein (†66), ktorý bol obvinený zo závažných sexuálnych zločinov a nájdený mŕtvy v cele, mal fraktúry v oblasti krku. Preukázala to pitva, o ktorej informoval denník The Washington Post.

Mŕtvy miliardár namočený v sexuálnom škandále: Cesty po celom svete, návšteva aj na Slovensku

Podľa denníka mal Epstein zlomenú okrem iného jazylku. Odborníci, ktorých washingtonský denník oslovil, oznámili, že táto fraktúra sa objavuje pri obesení, avšak bežnejšia je u obetí vrážd uškrtením.

Epstein bol nájdený v cele mŕtvy v sobotu, deň potom, čo súd zverejnil výpoveď, v ktorej jedna z jeho údajných obetí Virginia Robertsová Giuffreová tvrdila, že ju finančník držal ako sexuálnu otrokyňu.

Jeffrey Epstein
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA (Uma Sanghvi/Palm Beach Post via AP, File))

Epstein, niekdajší priateľ amerického prezidenta Donalda Trumpa, bol na súde na Manhattane v júli obvinený zo zneužívania maloletých dievčat. K vine sa nepriznal. V prípade usvedčenia mu hrozilo až 45 rokov väzenia.

Záhadná smrť v cele:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: nbc)

Pokus o samovraždu

Epstein sa o samovraždu pokúsil zrejme aj 23. júla. V reakcii na to vedenie väznice podľa NYT v jeho prípade nariadilo šesť dní trvajúcu špeciálnu kontrolu, ktorá okrem iného spočívala v každodenných návštevách finančníka psychiatrom. Dňa 29. júla však bol tento režim dohľadu zrušený.

Federálny väzenský úrad vyslal do väznice, v ktorej si Epstein siahol na život, tím profesionálnych psychológov. Ich úlohou je zistiť, čo a ako sa stalo: mali by urobiť rekonštrukciu z miesta činu, analyzovať, aké mohol mať Epstein motívy pre samovraždu a ako ju spáchal.

Epsteina zatkli 6. júla a obvinili zo založenia kriminálnej siete, ktorá mu umožňovala pohlavne zneužívať desiatky neplnoletých dievčat. Americký minister spravodlivosti a generálny prokurátor William Barr v pondelok vyhlásili, že úrady budú pokračovať vo vyšetrovaní prípadu Epstein. Zdôraznil tiež, že vyšetrovať sa budú aj okolnosti smrti finančníka.

Viac o téme: SmrťVäzeniePitvaZneužívanieMiliardárJeffrey Epstein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu