Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Heroínová Tereza sa chce dostať na slobodu: Jej plán nečakane stroskotal, školácka chyba advokáta

Tereza Hlůšková Zobraziť galériu (5)
Tereza Hlůšková (Zdroj: TASR/AP/K.M. Chaudary)

LÁHAUR/PRAHA - Mladá Češka, ktorá sa preslávila pašovaním heroínu v Pakistane, podala žiadosť o prepustenie z tamojšieho väzenia na kauciu. Ako to už v jej prípade býva, má to opäť háčik. Jej advokát totiž nevyplnil žiadosť podľa toho, ako mal, a tak sa Tereza Hlůšková dozvedela nekompromisný verdikt. Súd sa žiadosťou nebude zaoberať, pokým nebude obsahovať všetky potrebné náležitosti, čo znamená, že pašeráčka pobudne v base minimálne pár ďalších týždňov.

Utrpenie heroínovej Terezy sa stupňuje: Pakistanské väzenie si pýta svoju daň, Češka má problémy

Český Blesk na základe dôveryhodného pakistanského zdroja informoval, že pred pakistanským súdom prebehlo rokovanie o Terezinom prípade, ale tentokrát bez prítomnosti mladej ženy, z ktorej sa v krajine stala celebrita. Dostavil sa iba jej právnik a dvaja sudcovia: Aalia Nelaan a Shahbaz Ali Razvi.

Češka Tereza sa verdiktu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto: Youtube/Lahore News HD)

"Súd uviedol, že niektoré kópie dokumentov v žiadosti neboli dobre čitateľné," povedal zdroj. Podľa neho právnika poučili, že je žiadosť navyše zle vyplnená. "Upozornili ho, že takto nemôžu v prerokovaní prípadu pokročiť ďalej," dodal zdroj.

Heroínová Tereza sa chce
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

Tereza sa tak musí byť vyzbrojiť ďalšou dávkou trpezlivosti, keďže spoza mreží pakistanského väzenia sa jej nepodarí tak ľahko dostať. No stále jej svieti aj svetielko nádeje, lebo sudcovia dali advokátovi ešte jednu šancu a s opravenou žiadosťou o prepustenie na kauciu môže predstúpiť znova 12. júna. Tentokrát sa mu už hádam podarí neurobiť žiadnu chybu.

Tereza, česká pašeráčka drog
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Tereza Hluskova, Daily Pakistan, )

Češku zatiaľ neprávoplatne odsúdili na osem rokov a osem mesiacov za pokus o prepašovanie deviatich kilogramov heroínu cez letiskovú kontrolu v Láhaure. Kontraband sa nachádzal v cestovnom kufri. Tereza podala proti tomuto rozsudku odvolanie, pojednávanie je naplánované na tohtoročný september. Odvolal sa aj prokurátor, ktorému sa výška jej trestu máli.

Viac o téme: VäzenieHeroínPakistanTereza Hlůšková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu