Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vydesené Nemecko pod nátlakom: Vyhrážky násilím, evakuácia niekoľkých budov

Augsburg
Augsburg (Zdroj: Getty Images)

MNÍCHOV - Budovy mestských radníc v mnohých nemeckých mestách v utorok evakuovali v súvislosti s pravdepodobnými vyhrážkami násilím. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu. Akcia sa uskutočnila rýchlo a organizovane. V priebehu 15 minút boli budovy prázdne.

Evakuácia sa týkala radníc v mestách ako Augsburg, Kaiserslautern, Chemnitz, Göttingen, Neunkirchen a Rendsburg. Polícia uviedla, že tieto kroky prijala ako preventívne opatrenia a nijaké konkrétne nebezpečenstvo tam nehrozí.

Rozsiahly policajný zásah sa uskutočnil v Augsburgu. Podľa hovorcu polície Vestfálska Bernhardta Christiana Erforta bol list s vyhrážkou zaslaný poštou do Kaiserslauternu. Polícia so služobnými psami dôkladne prehľadala jednotlivé radnice. Poplach v sídlach hláv mesta v Göttingene a Kaiserslautern už bol odvolaný, ale policajti stále zostávajú v pohotovosti. 

Hovorca Erfort uvádza:„Takéto hrozby berieme v zásade vážne“ a vysvetľuje tak masívnu policajnú akciu na radniciach. V prípade núdze je v pohotovosti aj hasičský zbor s niekoľkými vozidlami. Podľa Michaela Ufera, zástupcu riaditeľa hasičského zboru Kaiserslautern boli do akcie povolaní aj dobrovoľní hasiči..

Viac o téme: NemeckoAugsburgNeunkirchenChemnitzGöttingenKaiserslauternRendsburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu