Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž (40) surfoval na zamrznutom jazere: Keď pod ním praskol ľad, mal šťastie v nešťastí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SUBOTICA - Dvojnásobné šťastie v nešťastí mal vo štvrtok muž z mesta Subotica na severe Srbska. Uprostred tamojšieho Paličského jazera pod ním praskol ľad a on potom vo vode strávil niekoľko hodín, než ho zachránili hasiči, informoval denník Kurir.

VIDEO Sexi Ruska chcela skočiť do jazera: Dopad ako zo zlého sna, AU!

Slnečné počasie štyridsaťročnému Subotičanovi, ktorý sa rozhodol surfovať na ľade zamrznutého jazera, veľa zábavy neprinieslo. Keď sa preháňal ďaleko od brehu, ľad pod ním pukol. Muž spadol do vody a nevedel sa sám dostať von. Mal však šťastie, že ho videli ďalší ľudia a zavolali záchranárov.

Hasičom ale trvalo tri hodiny, než muža vyslobodili z ľadového zovretia. Zásah nebol jednoduchý. Jeden čln, do ktorého záchrancovia nakoniec muža z vody vytiahli, zostal ľadom zablokovaný a na pomoc museli pribehnúť ďalšie člny s hasičmi.

Ukázalo sa, že "adrenalínový dobrodruh" mal dvojnásobné šťastie. Podľa lekárov totiž jeho život po dlhom pobyte vo vode nie je ohrozený. Avšak sanitka muža previezla do nemocnice na pozorovanie. "Tri hodiny bol v studenej vode, musíme sa uistiť, či sa náhodou nepodchladil, čo sa pri dlhom zotrvaní vo vode stáva," citoval Kurir lekára.

Viac o téme: ĽadJazeroSrbsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu