Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalšie nešťastie kvôli tvrdým zákonom: V americkej väzbe zomrelo dieťa migrantov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Moises Castillo)

HOUSTON - Vo väzbe americkej pohraničnej stráže zomrelo ďalšie dieťa migrantov z Guatemaly. Osemročný Felipe Gomez Alonzo skonal v utorok krátko po polnoci. Úrad colnej a pohraničnej ochrany (CBP) uviedol, že chlapec mal v pondelok "príznaky možnej choroby" a spolu s jeho otcom ho odviezli do nemocnice v meste Alamogordo v štáte Nové Mexiko. Tam mu diagnostikovali prechladnutie a horúčku, dali mu lieky a poslali ho naspäť.

Chlapca podľa CBP odviezli opäť do nemocnice, keď začal mať nevoľnosť a vracal. O niekoľko hodín neskôr zomrel. Guatemalský konzul vo Phoenixe uviedol, že telefonoval s otcom chlapca, ktorý mu povedal, že smerovali do Tennessee. Štyridsaťsedemročný Agustin Gomez diplomatovi povedal, že jeho syn mal "perfektné zdravie".

So sedemročnou Jakelin sa príbuzní rozlúčili v pondelok.
Zobraziť galériu (2)
So sedemročnou Jakelin sa príbuzní rozlúčili v pondelok.  (Zdroj: SITA/AP Photo/ Oliver de Ros)

CBP po úmrtí chlapca oznámil, že vykonáva nové lekárske prehliadky detí v jeho väzbe. Prehliadky sa zameriavajú na deti mladšie ako desať rokov. CBP v stanovisku oznámil, že pri starostlivosti o zadržiavané deti potrebuje pomoc od ďalších vládnych agentúr. Úrad uviedol, že "zvažuje možnosti zvýšenia lekárskej pomoci" od americkej pobrežnej stráže a ďalších úradov.

V decembri zomrelo v jednej z amerických nemocníc aj sedemročné guatemalské dievča Jakelin Caal. Stalo sa tak krátko po tom, čo ho umiestnili do väzby pohraničnej stráže.

 

 

Viac o téme: MigrantImigráciaGuatemala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu