Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ryanair si opäť zavaril: Rasistické VIDEO z paluby obletelo svet, ľudia sú pobúrení

Muž to poriadne prepískol. Zobraziť galériu (2)
Muž to poriadne prepískol. (Zdroj: FB/Guardian News)

LONDÝN/DUBLIN/MADRID - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair čelí pobúreniu kvôli nedávnemu incidentu na palube jej lietadla, kde jeden z pasažierov vulgárne a rasisticky urážal spolucestujúcu. Podľa kritikov mal Ryanair hulváta okamžite vylúčiť z prepravy a ohlásiť úradom, čo sa však nestalo.

FOTO, ktorá mala navždy zostať utajená! Posádka Ryanairu spiaca ako bezdomovci

K incidentu došlo minulý piatok pred odletom z Barcelony do Londýna. Cestujúci, ktorého britská tlač identifikovala ako sedemdesiatročného bývalého železničiara z Birminghamu Davida Meshera, začal o sedem rokov staršiu krajanku jamajského pôvodu Delsie Gayleovú hrubo urážať vo chvíli, keď s ním zasadla do jedného radu. "Nehovor so mnou cudzím jazykom, ty škaredá hlúpa kra*a," osopil sa na ňu, keď sa snažila brániť proti jeho invektívam a žiadal od nej, aby "vypadla". Taktiež ju nazval "škaredým čiernym bastar*om".

Personál situáciu vyriešil tak, že vdovu z východného Londýna presadil. Jeden z pasažierov stret natočil a záznam zverejnil na sociálnych sieťach. "Cíti sa naozaj ponížene a mizerne," citovala britská tlač dcéru napadnutej ženy. Ryanair sa podľa nej zatiaľ jej matke neospravedlnil.

Sama dotknutá v rozhovore s televíziou ITV vyhlásila, že cestuje veľa, ale niečo podobné sa jej nikdy neprihodilo. Odvtedy vraj dobre neje a nespí. Záležitosťou sa teraz zaoberá španielska polícia.

Viac o téme: RyanairPasažierRasizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu