Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Otrava po zjedení kebabu: V nemocnici skončili desiatky zákazníkov, niektorí zvracali krv

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRAHA - Desiatky ľudí sa priotrávili po konzumácii kebabu v jednom z bistier vo východočeskom meste Hradec Králové. Informovala o tom v utorok TV Nova.

Do večerných hodín priviezli sanitky do miestnej nemocnice približne 40 ľudí. Královohradecká nemocnica musela prijať mimoriadne opatrenia, avšak väčšinu pacientov po ošetrení prepustili. Niektorí z nich trpeli silnými hnačkami a viacerí dokonca zvracali krv. Žiaden však nebol v ohrození života.

"Vyšplhalo sa to na 57, niektorí boli ošetrení ambulantne. Priblížili sme sa 60, teda predpokladanému počtu vydaných jedál. Na infekcii zostalo 18 ľudí, deväť bude prepustených, ostatní tu ešte cez deň zostanú. Majú problémy. Nikto nie je a ani nebol v ohrození života," povedal dnes lekársky námestník fakultnej nemocnice Zdeněk Tušl.

Prvé štyri prípady otravy boli zaznamenané už v pondelok a zvyšné v priebehu utorka. Išlo o zákazníkov, ktorý si v bistre MAXIM v centre Hradca Králové kúpili placku s kuracím mäsom. Podľa hygienikov, ktorí v prevádzke podnikli v utorok inšpekciu, to vyzerá na otravu toxínmi, čo však môžu potvrdiť až odborné expertízy.

Viac o téme: OtravaRýchle občerstevnie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu