Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vážna nehoda v KĽDR: V troskách autobusu zahynulo mnoho Číňanov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

PCHJONGJANG - Pri dopravnej nehode v Severnej Kórei zomrelo mnoho čínskych občanov. V pondelok o tom prostredníctvom krátkeho vyhlásenia informovalo čínske ministerstvo zahraničia s tým, že "vážna dopravná nehoda" sa stala v nedeľu v noci v provincii Severné Hwanghe, ktorá sa nachádza južne od hlavného mesta Pchjongjang.

Presný počet obetí zatiaľ nie je známy. Čínsky vládny Úrad pre bezpečnosť práce ale definuje "vážnu nehodu" ako incident s 10 až 30 mŕtvymi a 50 až 100 zranenými osobami. Čínski diplomati sa v tejto súvislosti obrátili na Pchjongjang a ako uviedli, neskôr vydajú ďalšie vyhlásenie.

Čínska štátna televízia CCTV odvysielala zábery z miesta nehody, na ktorých možno v tme a daždi badať trosky autobusu. Na mieste boli záchranári, ktorí zranených prevážali do nemocnice.

Čína je najväčším partnerom susednej Severnej Kórey a medzi najväčšími skupinami návštevníkov izolovaného štátu sú práve Číňania. Tí v krajine často navštevujú miesta späté s čínskou intervenciou počas kórejskej vojny z rokov 1950 - 1953.

Viac o téme: KĽDR? Pchjongjang
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu