Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

USA prepísalo históriu krutých smrtí: Najtvrdší trest dostal najstarší Američan

Leroy Moody
Leroy Moody (Zdroj: SITA/AP/Alabama Department)

ALABAMA - V americkom štáte Alabama popravili najstaršieho odsúdenca od znovuzavedenia trestu smrti v USA v roku 1976. 83-ročného Waltera Leroya Moodyho usvedčili z dvoch vrážd, ktoré spáchal pomocou balíčkových bômb. Informovala o tom agentúra AP. Doteraz najstaršjím popraveným v moderných dejinách trestu smrti v USA bol 77-ročný John Nixon.

Moodyho popravili smrtiacou injekciou vo väznici v meste Atmore v južnej časti štátu Alabama. Podľa agentúry AP nepredniesol žiadne posledné slová. V tomto roku sa stal už ôsmym popraveným v USA. 

Najvyšší trest dostal Moody po tom, čo bol usvedčený z vrážd federálneho sudcu Roberta S. Vanceho a bojovníka za práva černochov Roberta Robinsona. Obe spáchal pomocou balíčkových bômb v roku 1989. Druhého muža zavraždil iba preto, aby zmiatol vyšetrovateľov prvého prípadu. Moody chcel, aby si mysleli, že vraždy sú rasovo motivované. 

Moody, ktorý strávil v cele smrti viac než 20 rokov, sa stal najstarším popraveným v Spojených štátoch od znovuzavedenia trestu smrti v roku 1976. Doteraz patrilo toto prvenstvo nájomnému vrahovi Johnovi Nixonovi, ktorého v roku 2005 popravili v štáte Mississippi vo veku 77 rokov. 

Viac o téme: PopravaUSALeroy Moody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu