Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Českom otriasa smutný prípad krkavčej matky: Vražda bábätka, telíčko zahodené v kontajneri

V kontajneri bolo odhodené telíčko novorodeniatka Zobraziť galériu (3)
V kontajneri bolo odhodené telíčko novorodeniatka (Zdroj: Foto: Reprofoto tn.nova.cz)

TEPLICE - Brutálny prípad vraždy otriasa od piatku celým Českom. V kontajneri bolo vyhodené bezvládne telíčko novorodeniatka. Polícia krkavčiu matku už vypátrala a obvinila. Pitva potvrdila, že chlapček zomrel násilnou smrťou.

Polícia obvinila dvadsaťdeväťročnú ženu z Teplíc z vraždy novorodenca. Ide o matku dieťaťa, ktorá mu po pôrode neposkytla dostatočnú starostlivosť a v dôsledku toho chlapček zomrel, informovala hovorkyňa polície Alena Bartošová. "V prípade odsúdenia žene hrozí trest odňatia slobody od 15 do 20 rokov, prípadne výnimočný trest," dodala.

Telo novorodeniatka zabalené v deke bolo objavené vo štvrtok podvečer v kontajneri na Zrenjaninskej ulici v Tepliciach. Zarážajúce je, že miesto je len niekoľko desiatok metrov od teplickej nemocnice, kde je aj Babybox. Ako informuje český portál tn.nova.cz, telíčko našiel vo štvrtok podvečer bezdomovec v kontajneri na sklo. Nemal telefón, preto okamžite začal kričať o pomoc. Podozrivú ženu zadržali policajti v sobotu okolo poludnia. Podľa medializovaných informácií má žena ešte dve deti. 

FOTO Českom otriasa smutný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto tn.nova.cz)

"Vypátraná bola na základe vyšetrovania krajských kriminalistov a teplických policajtov. Obvinená s políciou spolupracuje, k činu sa priznala," povedala Bartošová. Policajti podajú prokurátorovi podnet k návrhu na vzatie obvinenej ženy do väzby. Zároveň si vyžiadajú znalecké posudky z odboru zdravotníctva.

Viac o téme: VraždaNovorodeniatko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu